Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Eksi 15 Derecede Saygı Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Eksi 15 Derecede Saygı Nöbeti

Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Eksi 15 Derecede Saygı Nöbeti

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve beraberindekiler, Sarıkamış şehitlerini anma etkinleri kapsamında Allahuekber Dağları eteklerinde gece eksi 15 derecede nöbet tuttu.

07.01.2018 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve beraberindekiler, Sarıkamış şehitlerini anma etkinleri kapsamında Allahuekber Dağları eteklerinde gece eksi 15 derecede nöbet tuttu.

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve beraberindekiler, "103'üncü Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinleri" kapsamında Allahuekber Dağları eteklerinde gece eksi 15 derecede nöbet tutup, sabah erken saatlerde şehitleri anma yürüyüşüne katıldı. Nöbetten önce üniversite öğrencilerinin Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde Sarıkamış şehitleri anısına yapmış olduğu kardan asker heykellerinin bulunduğu alana karanfiller bırakıldı. Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, "Buradaki gayretler ve çabalar, Sarıkamış şehitlerini unutmamak, unutturmamak için hocalarımızın ve öğrencilerimizin haftalarca çalışmasından ortaya çıkan kardan heykellerimiz" dedi.

"Bizler, o kahraman ecdada olan ahde vefa borcumuzu ödemek için nöbetteyiz"

Nöbet sırasında ise şehitler için dualar edilerek, Sarıkamış türküsü söylendi. Nöbet sırasında da açıklama yapan Yıldız, "Şehitlerimiz, Yemen'den geldikleri için üzerlerinde yazlık elbiseleri ve ayaklarında yazlık potinleri vardı, açtılar, hastaydılar ama yüreklerinde bir iman vardı. Amaçları burada yaşayan Müslümanları buradaki zulümden kurtarmak, onların hür ve bağımsız yaşamalarını sağlamaktı. Onlar da ya Allah Bismillah diyerek vatan topraklarını işgal altından kurtarmak için Sarıkamış Allahuekber Dağları'na kadar geldiler. Bizler de onların o hatıralarını yaşatmak adına buradayız. Seve seve ölümü seçen ecdadın torunları olarak bizler, onların o kahramanlarını unutmamak, unutturmamak için gelecek nesillere kadar gitsin diye nöbetteyiz. Yemen'de 40 derece sıcakları görmüşlerdi, Sarıkamış'a geldiklerinde eksi 40 dereceyi görmüşlerdi. Bizler, o kahraman ecdada olan ahde vefa borcumuzu ödemek için nöbetteyiz. Dernek olarak bunu 6 yıl önce 'torunları, dedelerini unutmamak için nöbette' diye başlatmıştık, bugüne kadar devam ediyoruz. Sarıkamış'ta hissetmek lazım. Buradaki kahraman ecdadın yaşadıklarını burada hissetmek lazım" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Türkiye'nin her tarafından katılım olduğunu söyleyen Yıldız, "Çok mutluyum. Türkiye'nin her tarafından gelenleri gördük. Dernek olarak vatandaşlarımız her taraftan gelsin istiyorduk. Onları görünce çok mutlu oldum. Hava güzeldi, sıcak havada yürüdüler. Gelen herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin düşmanları Ruslardı. Fakat bilmedikleri acımasız bir düşman daha vardı; soğuk hava ve eksi 40 derece. Aslında Ruslar ile baş etmeyi planlamışlardı. Ne yazık ki bilmedikleri ve ilk kez tanıştıkları acımasız düşman olan soğukla baş edemediler, burada donarak şehit oldular. Kimisi Ruslarla savaşarak kahramanca şehit oldular, kimisi ise esir oldu. Onları minnetle yad ediyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Her yıl kahraman ecdadımızın huzuruna gelinip bu yürüyüşler düzenlenecek" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri İçin Gece Eksi 15 Derecede Saygı Nöbeti - Son Dakika

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti
    12:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti

    Mersin'in farklı dünya görüşü ve farklı yaşam biçiminden insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin toplumun her kesimine cevap vermek zorunda olduğunu belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor
    12:06 Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ikamet eden bal üreticilerine bin 398 adet arı kovanı hibe etti. Kadınlara da 29 hamur karma makinesi, ceviz makinesi ve salça makinesi desteği verildi.

  • Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor
    12:04 Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor

    Sivas'ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında eğitim gören Almalı, iş aramak yerine köyünde tarımsal faaliyetlerini sürdürmeyi tercih etti. Baba toprağını işlemek, aile geleneğine uygun bir adım olduğu kadar Almalı için de büyük bir gurur kaynağı. Üniversite mezunu genç çiftçi, üretim yaparak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    12:04 Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Yalova'da 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.U. isimli zanlı, Kasten Öldürme, Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığını İhlal suçlarından toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

  • Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi
    12:03 Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası' Ardahan elemeleri, Ardahan Öğretmenevinde yapıldı. Çıldır İlkokulu öğrencileri turnuvaya katıldı ve il birincisi olan öğrenciler Rize'de yapılacak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

  • Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:03 Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta saat 01.06'da meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri AFAD tarafından paylaşıldı. Deprem, Sulusaray ilçesinde merkez üssü olarak kaydedildi ve Sivas ile Yozgat illerinde de hissedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, deprem anında büyükbaş hayvanların ayağa kalktığı ve bakkal tezgahından gelen sesin ardından sarsıntının yaşandığı görüldü. Deprem sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
    12:03 Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP adayı Serkan Akbudak Meclis Başkanı olarak seçildi. Seçim sonucunda CHP'nin üye sayısı 7'ye yükseldi.

  • Tavşanlı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı
    12:03 Tavşanlı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Bilim Fuarı düzenledi. Fuarda öğrencilerin hazırladığı 12 proje sergilendi ve kültürel miras, ekolojik denge, doğal afetler ve afet yönetimi temaları ele alındı.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.


Advertisement