Sarıkamış Şehitleri "Kar'a Yazılan Türkülerle" Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri "Kar'a Yazılan Türkülerle" Anılıyor

Sarıkamış Şehitleri "Kar\'a Yazılan Türkülerle" Anılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Sarıkamış şehitleri anısına “Kar’a Yazılan Türkülerle Sarıkamış Şehitleri” programı düzenliyor.

16.01.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Sarıkamış şehitleri anısına "Kar'a Yazılan Türkülerle Sarıkamış Şehitleri" programı düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından yarın İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenleyecek. Ünlü sanatçıların katılacağı programda fotoğraf sergisi, konferans, belgesel film gösterimi ve 6 dilden oluşan bir konser yer alacak. Sanat yönetmenliğini Recep Ergül'ün yaptığı programda, Sarıkamış üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Bingür Sönmez konferans verecek. Gecede Orhan Gencebay'ın "Vatan Sağolsun" adlı klibi ilk kez seyirciyle buluşacak. Zara, Sümer Ezgü, Gökhan Güney, Selim Bölükbaşı, Yadigar Altay ve Şahin Arıkan da, Sarıkamış şehitleri üzerine söylenmiş Türkçe, Gürcüce, Çerkesce, Kürtçe, Lazca ve Arapça türküler seslendirecek.

Sinema sanatçısı Oktay Kaynarca'nın asker mektubu ve şiir okuyacağı programda, ünlü hafız ve mevlithan Amir Ateş ise şehit ilahileri seslendirecek. 60 kişilik Üsküdar Musıki Cemiyeti Korosu da Yemen'den Sarıkamış'a gelen askerler için şef Yıldırım Bekçi yönetiminde yemen türküleri seslendirecek.

Katılımın ücretsiz olacağı "Kar'a Yazılan Türkülerle Sarıkamış Şehitleri" programı yarın saat 19.00'da başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri 'Kar'a Yazılan Türkülerle' Anılıyor - Son Dakika


Advertisement