Ayıyı bir türlü kovamayan bekçi isyan etti: Köpeğe 'hoşt' diyorsun gidiyor, buna ne diyeceğiz? - Son Dakika
Güncel

Ayıyı bir türlü kovamayan bekçi isyan etti: Köpeğe 'hoşt' diyorsun gidiyor, buna ne diyeceğiz?

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, inşaatın yemek çadırına bir boz ayı dadandı. Ayıyı bir türlü kovamayan işçi, "İneğe 'mö' diyorsun gidiyor, köpeğe 'hoşt' diyorsun gidiyor, ayıya ne diyeceğiz." diyerek isyan etti.

25.06.2019 15:51  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir inşaatın yemek çadırına dadanan boz ayı, inşaat bekçisini çileden çıkarttı. Bir türlü ayıyı çadırdan kovamayan inşaat bekçisi, "Hele bak hele, hiç beni takıyor mu?" diye dert yandı.

Sarıkamış'ta kent merkezinde insanlarla iç içe yaşayan boz ayılar, özellikle inşaat bekçilerinin korkulu rüyası oldu. Kayak merkezde telesiyejlerin şantiyesine her sabah erken saatlerde ve gece gelen boz ayı, yemek çadırına girerek karnını doyurmaya çalışıyor. Ayıyı bölgeden uzaklaştırmak isteyen inşaat bekçisi ise kılıktan kılığa giriyor.

İNŞAAT BEKÇİSİ O ANLARI ANLATTI

Ayıyla karşılaştıkları anda çadırda olduklarını belirten inşaat bekçisi Mustafa Serhat Nar, "Sarıkamış Kayak Merkezi'nde telesiyejleri kuruyoruz. Arkadaşlarla çadırdaydık, sonra onlar gitti ben tektim. Baktım ayı ormanın arkasından gelerek çadırın içerisine girdi ben konteynerden çıkarak ses duydum ne oluyor diye bakayım dedim baktım ayı. Aramızda 1.5 metre vardı. Ayı yanımıza kadar gelmiş, can güvenliğimiz yok. Orman alanlarını geçtim, piknik alanlarını geçtim, şehir merkezinde bile ayıyla karşılaşmamız mümkün" dedi.

Ayıyı bir türlü kovamayan bekçi isyan etti: Köpeğe 'hoşt' diyorsun gidiyor, buna ne diyeceğiz?

"KÖPEĞE HOŞT DİYORSUN GİDİYOR, AYIYA NE DİYECEĞİZ"

Evin bahçesine girerken bile evdekileri aradıklarını ifade eden Nar, "Arayıp diyoruz ki bahçeyi kontrol edin ayı var mı yok mu? Ona göre eve girelim. Bu tehlike artık çok ileri boyutlara gitti. Önlem alınması lazım. Yetkililere sesleniyoruz. Kısırlaştırma mı yapılıyor ne yapılacaksa yapılsın. Çünkü çok büyük tehlike arz etmeye başladı. Can güvenliğimiz sıfır. Şehrin yanından geçiyoruz ayı yanımızdan geçiyor. Günlük hayatta insan görür gibi ayı görmeye de alışmış durumdayız. 'Selamünaleyküm' deyip yanımızdan geçesi var ayının. İneğe 'Mö' diyorsun gidiyor, köpeğe 'hoşt' diyorsun gidiyor, ayıya ne diyeceğiz? Bilen birileri varsa ayıyı nasıl kovalayacağımızı bize söylesin bizde o şekilde ayıya hitap edelim. 'Hoşt' dedik gitmedi, 'kışt' dedik gitmedi, ayılarla ne yapacağız? Artık alıştık.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ NE OLACAK"

Sarıkamış'ta tabiat alanı olduğu için piknik alanı çok, herkes çocuğuyla pikniğe gidiyor. Ayı tek oldu sıkıntı yok ama anne ayı olunca yavrularını koruma iç güdüsüyle insanlara saldırıyor. Ayıya saldırdığın zamanda devlet ceza uyguluyor, peki bizim can güvenliğimiz ne olacak? Yetkililerden yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.

O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Cep telefonuna yansıyan görüntülerde bekçi ayıya önce 'hoşt hoş' 'pişşt pişt' diyerek sesleniyor. Bekçinin daha sonra 'ola, oğlum' 'ola hiç kıpırdamıyor', 'nasıl edek', 'hoş, hoşt hoş!' 'hele bak hele hiç beni takıyor mu?' diye ayıyı çadırdan çıkarma mücadelesi anbean arkadaşı tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Bir süre sonra karnını doyuran ayı daha sonra çadırdan ayrıldı.

Ayıyı bir türlü kovamayan bekçi isyan etti: Köpeğe \'hoşt\' diyorsun gidiyor, buna ne diyeceğiz?
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayıyı bir türlü kovamayan bekçi isyan etti: Köpeğe 'hoşt' diyorsun gidiyor, buna ne diyeceğiz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ALBATROS: Bekçi Kardaş Sen İyisimi Ülkemizin Entellerini Dantellerini Kaypak Solcularını Hatta Tarla Başı Müdavimi LGBT ki lolişleri Çağır Oda Çözüm Olmazsa Davasına İhanet Edenleri Oda Olmazsa İmam Oğlunu Çağır Mutlaka Çözüm Bulursun 9 10 Yanıtla memo: albatmış ne zırvalıyon ilacını iç aç karnına ye düzelirsin de get hadi 2 1
  • AEA: Volkan Demirel i çağırın o halleder 12 4 Yanıtla
  • KAÇAK SARAY: Kardeş onlardan korkma ekmeğinin peşinde sen asıl Ankaradaki , Sarayda ki iki ayaklı haramzadelerden kork . Haramzade yandaş işadamları , yandaş basın , Bilalin haramzade okçular vakfından , Mercedesli koruma konvoylarından , suçişleri bakanının ayrıştırıcı zehirli dilinden , tarafsızlığını kaybetmiş gırtlağına kadar siyasete batmış iki şapkalı diktatörden kork . 3 6 Yanıtla Ülkü: Sİzin derdiniz içişleri bakanıyla değil mi terörün belini kırdı ya zorunuza gidiyor değil mi 2 1
  • dede: yemekten artanları haraç olarak şantiyenin uzağına koyun her gün gelmez. 6 0 Yanıtla
  • Ezel: Dayıı diyceksin 5 0 Yanıtla
  • AFYONLU İMAM OĞLU: ODA YAPIŞMIŞ KOLTUK BELASINI YAKASINI BIRAKMIYOR KOLTUK PEŞİNİ BIRAKMIYOR BAK GENE İN ALİ YE KAZANAMADI KOLTUĞU AMA DEYİP ÖDÜLLEN DİRİLECEK MİŞ BEN OLSAM AFYON TEKERLEMESİ SÖZ VAR ÖYLEN KAPAK AKŞAM KAPAK NA KOYM BURDA DURANIN DEMELİ VEYA DERMİ VARMI TAHMÜNÜ OLAN ALALIM LİNK LERİ BAKINIZ ARINÇ KOSO VAYI FET ETMİŞ 50 KİŞİ LİK GURUPLA BUNLARIN PARASINI KİM VERDİ VEYA KİM KARŞILADA BENCE YURT DIŞINA ÇIKANLARIN PARALARINI GİDEN KİŞİLER CEBİNDEN HARCAMALI YÜK DEVLETE MİLLETE TASARUF EDİN 2 3 Yanıtla tako: dediklerinden hiç bi şey anlamadım ama herhalde galiba sanırsam iyi bi şey demiş olabilmen mümkün ve olası 0 0
  • Erdem: Yetkilileri göreve çagirıyorum hayvnı bogaz tokluguna çaliştırıyorlar 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda İşletmelerini Denetliyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda İşletmelerini Denetliyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki gıda işletmelerinin hijyen, ürün saklama şartları, üretim yöntemleri ve işletme içi süreçler gibi konularda denetimler gerçekleştirerek tüketicilere güvenli gıda sunmayı hedefliyor. Ayrıca, işletmelere mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılmaktadır.

  • Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi
    09:23 Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi

    Vezirköprü Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamında yenilendi. Proje sayesinde öğrencilere yeni alanlar oluşturuldu ve ev ortamına kavuşmaları sağlandı. Okul yönetimi, projenin uygulanmasında destek olan birimlere teşekkür etti ve eğitim anlayışlarının öğrenci odaklı olduğunu vurguladı.

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:18 Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Edirne'deki bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından merdiven boşluğunda mahsur kalan 2 yavru kedi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın söndürüldükten sonra duyulan kedi sesleri üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kedileri kurtardı. Kurtarılan yavru kediler ve anne kedi, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na götürüldü.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.


Advertisement