Sarıkamışlı Çobanın Duyarlı Davranışı, Eğitime Katkı Sağladı - Son Dakika
Güncel

Sarıkamışlı Çobanın Duyarlı Davranışı, Eğitime Katkı Sağladı

Sarıkamışlı Çobanın Duyarlı Davranışı, Eğitime Katkı Sağladı

Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla gerçekleşen yürüyüşte kaybolan çantayı bulduktan sonra sahibine teslim eden çoban Umut Ateş'in,  kendisine verilecek ödül yerine köy okuluna fotokopi maki...

25.11.2013 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri'nin katılımıyla Sarıkamış şehitlerini anma amacıyla gerçekleşen yürüyüşte kaybolan bir çantayı bulup sahibine teslim eden çoban Umut Ateş'in, kendisine verilecek ödül yerine köy okuluna fotokopi makinesi alınmasını istemesi, yardım kampanyasına dönüştü.

Memorial Sağlık Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarıkamış şehitlerini anma amacıyla Prof. Dr. Bingür Sönmez başkanlığındaki Sarıkamış Dayanışma Gönüllülerince 1-7 Temmuz 2013'te yürüyüş gerçekleştirildi. Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Çimenli köyünden başlayan ve Bardız'da tamamlanan 65 kilometrelik yürüyüş, 2 bin 700 metre rakımda tamamlandı.

Yürüyüşe Ankara'dan katılan Veteriner Fidan Yüksek, Allahuekber Dağları'nda içinde telefon ile yürüyüş için gerekli malzemelerin olduğu çantayı kaybetti. Bölgede çobanlık yapan Umut Ateş (29) ise bir süre sonra çantayı bularak, sahibine kargoyla gönderdi.

Bunun üzerine Şişli Rotary Kulübü, Ateş'i örnek davranışından dolayı başarı ödülüne layık gördü. Kendisine verilmek istenen ödül yerine köyünün okuluna fotokopi makinesi alınmasını isteyen Ateş'in bu davranışı üzerine, Rotary Kulübü ve Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri, yardım kampanyası düzenledi.

Kampanyada, Ateş'in köyündeki okul için fotokopi makinesinin yanı sıra çeşitli kitap ve ders araç-gereçlerinin yer aldığı büyük bir kütüphane, bilgisayarlar, kablosuz internet bağlantı sistemi, projeksiyon cihazı ve haritalar temin edildi.

Toplanan malzemeler, yarın düzenlenecek törenle Umut Ateş'e teslim edilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamışlı Çobanın Duyarlı Davranışı, Eğitime Katkı Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement