Sarıoğlu 5'inci Kez Başkan Seçildi - Son Dakika
Yerel

Sarıoğlu 5'inci Kez Başkan Seçildi

Sarıoğlu 5\'inci Kez Başkan Seçildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin 11.Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.

17.04.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin 11.Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına 92 asaleten 17 vekaleten olmak üzere toplam 109 üye katıldı. Toplam 19 gündem maddesi ile toplanan genel kurula yoklama ile başlandı. Açılışın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Sonrasında sunulan bir önerge ile Divan Başkanlığına Türkiye'nin duayen iş adamlarından Ramiz Orhan Ermeç seçilirken, katip üyeliklere Saim Buyruk ile Mustafa Ergün seçildi.

ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından okunan faaliyet raporlarında ÇOSB'a bağlı müdürlükler olan İnşaat, İmar, Çevre Yönetim Sistem, Makine ve Enerji, İtfaiye, İnsan Kaynakları, Kalite Birimi, Eğitim Şefliği ve Sosyal Faaliyetlerle ilgili çalışmalar okundu ve oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edilen faaliyet raporunun ardından bir diğer gündem maddesi olan Denetleme Kurulu raporları ve Yeminli mali Müşavir raporu okundu. Bu raporlar oy birliği ile kabul edildi. Sonrasında bilanço, gelir-gider tablosunun okunması, incelenmesi ve görüşülmesine geçildi. ÇOSB olağan faaliyetlerinden elde edilen 19 milyon 168 bin 305 lira 66 kuruşluk kar ve diğer bilanço hesaplamaları oy birliği ile kabul edildi.

Sonrasında Olağan genel kurul Gündeminin 8 ve 9 maddeleri olan yönetim denetim kurulu üyelerinin ibra edilmesine

geçilirken yönetim ve denetim kurulu oy birliği ile ibra edildi. Sonraki gündem maddesi olan 2013 yılı tahmini bütçe ve çalışma programının görüşülmesi, karara bağlanması ve geçici bütçe için yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu seçiminden önceki madde olan yönetim aidatları ve hizmet karşılıklarının belirlenmesi maddesinde ise ÇOSB'ye hiçbir aidatın ödenmemesi kararlaştırıldı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenecek huzur hakkı ücretinin tespit edilmesi maddesi öncesi söz alan Ömer Sarıoğlu, "Biz yönetim kurulu olarak buraya hiç bir şey istemeden geldik ve hiçbir pay istemiyoruz.

Ancak denetim kurulu üyelerine sağladığımız huzur payında yüzde 8'lik bir artış yaptık." Dedi. Konuşmanın sonrasında ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 15'nci maddesi olan OSB uygulama yönetmeliğinin 35. Maddesi y bendi uyarınca arsa tahsis ve satış prensiplerinin belirlenmesi ve elektrik, su, doğalgaz satış bedelleri ile ilgili prensiplerin belirlenmesi, tahsilatında gecikme halinde uygulanacak esasların belirlenmesi maddesi ile OSB uygulama yönetmeliğinde belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun yönetim kuruluna devri konusu ve son gündem maddesi olan kredi alma ve ihtiyaç duyulması halinde bankalardan teminat mektubu alınması konusunda yönetime yetki verilmesi maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Seçimlere mevcut başkan Ömer Sarıoğlu'nun başkan adaylığındaki tek liste ile gidildi. Ömer Sarıoğlu'nun yönetim kurulu asil üyelerinde Mustafa Gürdal Adal, Mustafa Alpagut, Kazım Gamgam ile Selim Asael yer alırken yönetim kurulu yedek üye listesinde ise Eyüp Sözdinler, Yıldırım Ulkat, Ahmet Temiroğlu, Muharrem Yamaç ve Saim Buyruk yer aldı. Öte yandan Denetim kurulu asil üye listesinde Mehmet Savaş ile Taha Ülker, denetim kurulu yedek üye listesinde Ahmet Hamdi Ünlü ile Ulvi Eroğlu yer aldı. Ömer Sarıoğlu'nun başkan adaylığındaki liste olağan genel kurul toplantısına katılan tüm üyelerin oylarını aldı.

Genel kurula kendilerine yeniden yetki verdikleri için teşekkür eden Yönetim Kurulu başkanı Ömer Sarıoğlu, bu yıl aidatların kaldırıldığını belirterek "Bundan sonra biz aidat almayacağız. Birçok OSB bu noktada üyelerinden aidat almaya devam ediyor. bizim diğer OSB'lerden en büyük farkımız da bu. Çerkezköy'de kendi kendine yeten ve ekonomik bir şekilde ilerleyen bir yapı oluşturduk." Diye konuştu.

Sanayicilere bir de ucuz enerji müjdesi veren Sarıoğlu, "Nisan ayında yüzde 7 indirimli bir tarife ile enerji kullanıyorduk. Ancak Aksa enerji ile yaptığımız çalışmalarla ÇOSB içerisinde bulunan sanayi tesislerine 14 ay boyunca yüzde 7,2 oranında indirimli enerji sağlayacağız." Dedi.

Yeni projelerden de bahseden Sarıoğlu, "Yeni bir meslek lisesi yapımına başlayacağız. 24 derslikli okulumuzda sanayi tesislerimizin ara eleman ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz. Bunun dışında çok amaçlı bir konferans salonu için düğmeye bastık. Bu salon birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak ve halkın kullanımına da açık olacak. Yeni kullanmaya başladığımız mevcut binamızın üst katında 150 kişilik bir eğitim salonu yaptık. Burada sanayici iş adamlarımıza çeşitli eğitimler vermek istiyoruz. Yoncalı Barajı projesinde ise DSİ ile birlikte çalışmalarımız sürdürüyoruz. DSİ'den gelen raporla birlikte buranın da temelini atacağız." Diye konuştu.

Ergene Havzası'nın temizlenmesi çalışmalarına da değinen Sarıoğlu şöyle devam etti: "Plan çerçevesinde arıtılmış suyu Marmara Denizinin 400 metre açığına ve 45 metre derine verecek bir çalışma yapıyoruz. Çevreci bir OSB'yiz. Çerkezköy'de 100 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. OSB içerisine 16 bin, bölge dışına ise 100 bin ağaç diktik. Türkiye'de OSB'ler içerisinde ilk kez Tübitak'a karbon ölçümü yatırdık ve bu ölçüm neticesinde ne kadar ağaç dikebiliriz önerisi aldık. Biz burada 8 yıl önce ilk kez seçildiğimizde bana ne projen var ne vaat ediyorsun diye sormuşlardı. Ben de hiçbir şey demiştim. ve şimdi karşınızdayım. Şimdiye kadar bu kadarını yaptık, bundan sonra yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır." Dedi.

Son olarak Ordu tekstil'in yaşadığı hava kirliliği mağduriyetine de değinen Sarıoğlu," Çevre İl müdürlüğüne başvurduk. Onlar da gereken neyse yapacaklarını bizlere belirttiler. Biz bölgemizde bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. " ifadelerini kullandı.

ÇOSB 11. Olağan Genel Kurul son olarak üyelere verilen kokteyl sonrası sona erdi.

17.04.2013 11: 03: 29

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıoğlu 5'inci Kez Başkan Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement