Sarıoğlu, "Toki Konusunda Yer Sıkıntısı Yaşıyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Sarıoğlu, "Toki Konusunda Yer Sıkıntısı Yaşıyoruz"

Sarıoğlu, "Toki Konusunda Yer Sıkıntısı Yaşıyoruz"

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Teşkilat Sekreteri ve Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TOKİ yapımı ile ilgili açıklamalarda bulunarak yetkililerden yer temini konusunda destek istedi.

07.07.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Teşkilat Sekreteri ve Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TOKİ yapımı ile ilgili açıklamalarda bulunarak yetkililerden yer temini konusunda destek istedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Teşkilat Sekreteri ve Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TOKİ projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak yer sıkıntısı nedeniyle projenin gerçekleşmediğini söyledi. Karabük, Konya, Adana, Elazığ, Bursa ve benzeri illerde TOKİ tarafından yapılan on binlerce sosyal konut emeklilere teslim edildiğini belirterek

" 1 Kasım 2017 seçimleri öncesi, zamanın Başbakanı ve Hükumet Olarak, milyonlarca emekliye hitaben konutu olmayan emeklilerimize 240 ay vadeli 250,00tl taksitle konut sahibi yapacağız diye açıklandı. 1 Kasım 2015 seçimlerine kısa bir süre kalmıştı. Bunu duyan emeklilerimiz Türkiye Genelinde, TOKİ başkanlığı tarafından Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği, Valilikler, Belediyeler, İlçelerde kaymakamlara talepte bulunuldu. Türkiye'nin bazı Vilayetlerinde Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Vali ve Kaymakamlar TOKİ'ye yer temin ederek TOKİ tarafından yapılan daireler kura ile emeklilere dağıtıldı. İlimizde Zonguldak merkez dahil yer temini yapılmadığından, hükumetin emeklilerle ilgili müjdeli açıklama Zonguldak'ta uygulanmadı. Zonguldak'ta yaşayan 150 bin emekliden, 5 bin civarında emeklimiz aylardır yetkililerden açıklama bekliyor. Zonguldak merkez Belediye başkanımız yazılı talebimize "hazırda yerimiz yok çalışmalar devam ediyor" diye cevap verdi. Zonguldak'ı temsilen parlamentoda görev yapan iktidar muhalefet milletvekilleri, emeklilere açıklama yapmalıdırlar. Örnek olarak; Karabük, Konya, Adana, Elazığ, Bursa'da ve benzeri illerde TOKİ tarafından yapılan on binlerce sosyal konut emeklilere teslim edilirken, Zonguldak'ta yaşayan emeklilerin suçu ne? İlla o illere göç etmemiz mi? Gerekiyor. Zonguldak'ta biz Tüm işçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği İl İlçe teşkilatları olarak giden Sayın Valimizden yazılı talepte bulunmamıza rağmen şu ana kadar taleplerimiz karşılanmamıştır. Yeni gelen Sayın Valimizden yazılı olarak randevu talebinde bulunduk. Zonguldak'ta yaşayan emeklilerimizle ilgili gerek TOKİ gerekse emeklilerimizin her türlü sorunları hakkında yazılı taleplerimizi, kendisine hem hoş geldiniz diyeceğiz hem de taleplerimizi sunacağız. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Sekreteri olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek Zonguldak ve gerekse Ülke genelindeki emeklilerle ilgili taleplerimizi bir dosya halinde Genel Merkez yönetim Kurulu olarak sunacağız" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sarıoğlu, 'Toki Konusunda Yer Sıkıntısı Yaşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Torun Tower Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı
    09:11 Torun Tower Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı

    Torunlar GYO'nun portföyünde bulunan ve Denizbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower Ofis binası, 11.6 milyar TL artı KDV bedelle Denizbank tarafından satın alındı. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, taşınmazın 12.4 milyar TL + KDV değerleme üzerinden yüzde 6.57 iskonto ile satıldığı belirtildi. Bina, geçmişte Uzan ailesine ait olan Telsim arsasının bir parçası olarak inşa edilmişti.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement