Şarj problemini, motosikletine taktığı güneş paneliyle çözdü - Son Dakika
Güncel

Şarj problemini, motosikletine taktığı güneş paneliyle çözdü

Şarj problemini, motosikletine taktığı güneş paneliyle çözdü

Fethiye'de tüpçülük yapan bir kişi, yanında taşıdığı yazarkasa POS cihazının erken biten şarj sorununu, motosikletine taktırdığı güneş paneliyle çözdü.

04.11.2013 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de tüpçülük yapan bir kişi, yanında taşıdığı yazarkasa POS cihazının erken biten şarj sorununu, motosikletine taktırdığı güneş paneliyle çözdü.

Çamköy beldesinde tüpçülük yapan Adem Karadağ, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe giren yazarkasa POS cihazı uygulamasıyla yeni cihazını kullanmaya başladı.

Tek başına çalıştığı iş yerine gelen tüp siparişlerini motosikletiyle müşterilerine ulaştıran Karadağ, POS cihazının erken biten şarjı nedeniyle sorun yaşamaya başladı.

Çalışma saatlerini motosikletinde geçiren Karadağ, POS cihazını motosikletine taktıracağı güneş paneliyle şarj edebileceğini düşünüp, bir mühendis ile görüştü. Motosikletinin arkasına güneş paneli taktıran Karadağ, güneş enerjisiyle dolan batarya ile yazarkasa POS cihazını şarj etmeye başladı.

Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ekim'de yürürlüğe giren yazarkasa POS cihazı uygulamasıyla yeni cihazını kullanmaya başladığını söyledi.

Önceden kullandığı POS cihazının şarjının uzun süre gittiğini anlatan Karadağ, "Yeni aldığım yazarkasa POS cihazının şarjı çok çabuk bittiği için mağdur oluyordum. Sürekli dışarıda olduğum için cihazı şarj etmem mümkün olmuyor. Bu nedenle ben de şarj için motosikletime güneş paneli taktırmayı düşündüm" dedi.

Taktırdığı sistemi 200 liraya mal ettiği anlatan Karadağ, "Şimdi 24 saat yazarkasa pos cihazım şarj oluyor. Şarj sorununu kendi imkanlarımla çözdüm. Fethiye'de güneş eksik olmadığı için 2 saatlik güneş, bataryanın şarj olmasına yetiyor. Cihazımın şarjı bitmediği için müşterilerime mahçup olmuyorum" diye konuştu.

Karadağ, 20 gündür cihazını güneş panelinden elde ettiği elektrikle şarj ettiğini ve çok memnun olduğunu dile getirdi.

İnsanların motosikletin güneş paneliyle elde edilen elektrikle çalıştığını sandıklarını kaydeden Karadağ, "Onlara cihazı şarj için kullandığımı anlatıyorum. İmkanım olsa motosikletimi de güneş paneliyle elde edeceğim elektirikle çalıştırırım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şarj problemini, motosikletine taktığı güneş paneliyle çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement