Şarkıcı Yusuf Güney, Çanakkale Kahramanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Şarkıcı Yusuf Güney, Çanakkale Kahramanı Oldu

Şarkıcı Yusuf Güney, Çanakkale Kahramanı Oldu

Pop şarkıcısı Yusuf Güney'in başrolünü oynadığı, senaryosunu Mehmet Şeylan'ın yazdığı, yapımcılığını Levent Akçay ve yönetmenliğini Turgut Ural'ın yaptığı, Çanakkale Savaşı'nı anlatan 'Sarı siyah' filminin son çekimleri Yalova'da yapıldı.

06.03.2012 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pop şarkıcısı Yusuf Güney'in başrolünü oynadığı, senaryosunu Mehmet Şeylan'ın yazdığı, yapımcılığını Levent Akçay ve yönetmenliğini Turgut Ural'ın yaptığı, Çanakkale Savaşı'nı anlatan 'Sarı siyah' filminin son çekimleri Yalova'da yapıldı. Şarkıcı Yusuf Güney, elinde silahıyla objektiflere poz verdi.

Konusunu 1915 yılındaki Çanakkale Savaşı'ndan alan 'Sarı siyah' filminin çekimleri, 15 gün Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı İnikli Köyü'nde yapıldı. Buradaki çalışmaların ardından filmin son bölümlerini içeren final sahneleri ise Yalova'da çekildi. TİGEM arazisi üzerindeki çekimlere sevilen şarkıcı Yusuf Güney de katıldı. O dönemdeki asker elbisesi ile postalları giyen Yusuf Güney, eline aldığı tüfekle mevzide poz verdi. Burada açıklama yapan şarkıcı, ilk kez film çekimleri için kamera karşısına geçtiğini söyledi.

Filmin konusunu ve kendisinin canlandırdığı 'Mehmet' karakterini anlatan Yusuf Güney, 'Sarı siyah güzel bir dönem filmi. Bu film gerçek bir öykü. Çanakkale Savaşı'nda gerçek yaşanmış öyküyü bu filmde anlatıyoruz. O zamanın döneminde Almanlara ait bir okul olan İstanbul Sultaniyesi, şuan ki Erkek Lisesi filmin çıkış noktası. Burada okuyan 50 öğrencinin cephede yaşadıkları dramatik hikayeyi içeren bir film' dedi.

50 öğrencinin Çanakkale Savaşı'na gönüllü olarak gittiklerini ve 6 saat içinde şehit olduklarını anlatan Güney, 'Tabi benim sevdiğim kız da var. Hem aşk dolu hem o zamanın dönemini anlatmak açısından biraz da olsa kameralara yansıtabiliyorsak, sevenlerimize, bizi takip edenlere, bütün Türk halkına Çanakkale Savaşı'nı anlatabiliyorsak ne mutlu bize. Bu projede bulunmamın tek nedeni de bu zaten. Umarım beyaz perdede her şey çok güzel olur' dedi.

'BENİM İÇİN MÜZİK HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR'

Kendisine çok sayıda dizi teklifi gelmesine rağmen sinemayı tercih ettiğini ifade eden Güney, şöyle konuştu 'Bundan sonra sinemaya büyük bir ihtimal devam ederim. Çünkü ister istemez bir şeye başladığınızda ve tozunu yuttuğunuzda ondan sonra devam etmek istiyorsunuz. Çok fazla dizi teklifi alan insan oldum. Dizi çok yoğun bir emek isteyen sektör olduğu için sinemaya devam edeceğimi düşünüyorum. Şarkıcılık da sinema da her zaman zorlukları var. Ancak en zoru dizi. Diziden sonra şarkıcılık ve sinema geliyor benim için. Burada peşinizden koşturan yok sonuç da rahat rahat çalışıyorsunuz. Sinema da tabii ki ağır ancak dizi kadar değil. Dizide yetiştirmeniz geren bir hafta var. Şimdi diyeceksiniz ki hangisi daha önce geliyor. Benim için müzik her şeyden önce geliyor. O yüzden müziği kaybetmemek için de diziye girmiyorum.'

YENİ ALBÜMÜ PİYASADA

Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan yeni albümüyle ilgili de bilgi veren Güney, 'İki Romantik Deli. Kader Rüzgarı adlı maxi single'mızı çıkalı 1 hafta oldu. Talep çok güzel. Sevenlerimizle imza günlerinde buluşuyoruz. İlk klibimizi İki Romantik Deli'ye çektik. Promosyon dönemimiz başladı. Bu ay bütün radyoları, imza günlerini ve TV programlarını geziyoruz. Albüm tanıtımı için' diye konuştu.

FİLMİN MALİYETİ 800 BİN LİRA

Filmde Yusuf Güney'in ağabeyi olan 'Hasan' karakterini canlandıran 'Sarı Siyah' filminin yapımcısı ve oyuncusu Levent Akçay ise gerçek bir öyküyü anlatan filmi, hiçbir yerden sponsor almadan çektiklerini söyledi.

'Çanakkale Savaşı iki cepheden oluşuyordu. Bir tanesi deniz diğeri de kara savaşları. Biz Osmanlı'nın durumunu gördüğü için kardeşinin savaşa gitmesini istemiyor. Bu sırada Almanların lisesi var. İstanbul Sultaniyesi diye. Kardeşini, savaşmaması için okula gönderiyor. Fakat okuldaki tüm arkadaşları gibi o da Türk kanı taşıyor. Bunlar da savaşa gitmek için Enver Paşa'nın meşhur konuşmalarını yaptığı Beyazıt Mitingi'nden sonra gönüllü olarak savaşa gitmeye karar veriyorlar. Tüm İstanbul Sultaniyesi'nden 50 kişi ve İstanbul Film için yaklaşık 700-800 bin lira para harcadıklarını belirten Akçay, 'Yusuf Güney'e de çok teşekkür ederim. Maddi bir karşılık beklemeden seve seve bu projede yer almak istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şarkıcı Yusuf Güney, Çanakkale Kahramanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement