Şarkışla'da Rehber Öğretmenler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Şarkışla'da Rehber Öğretmenler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Şarkışla ilçesinde ortaokul rehberlik öğretmenlerine yönelik Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme toplantısı yapıldı.

02.03.2018 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla ilçesinde ortaokul rehberlik öğretmenlerine yönelik Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme toplantısı yapıldı.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bilgiç başkanlık yaptı.

Bilgiç, toplantıdaki konuşmasında, hedeflerinin mesleki ve teknik eğitimdeki öğrenci sayısının tüm liseler içerisindeki payının yüzde 60'a çıkartılması olduğunu söyledi.

Ortaokul rehberlik öğretmenlerinden öğrencileri iyi tanımalarını, ilgi yetenek ve isteklerini keşfetmelerini ve onları yönlendirmelerini isteyen Bilgiç, "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden veya Mesleki Eğitim Merkezi'nden mezun olanlara kendi iş yerlerini açmak istedikleri zaman KOSGEB tarafından 50 bin liralık hibe veya 100 bin liraya kadar düşük faizli, uzun vadeli kredi verilecek." diye konuştu.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Ünlü de "Çalışarak meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırmaları durumunda 11. sınıfın sonunda kalfalık belgesi ve 12. sınıfın sonunda ustalık belgesi alabilecek. Açık öğretim liselerinde fark derslerini vererek de lise diploması sahibi olabilecekler." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şarkışla'da Rehber Öğretmenler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement