Şarkışla'daki Toprak Kayması - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'daki Toprak Kayması

Şarkışla\'daki Toprak Kayması

Belediye ekipleri, 1. Etap TOKİ konutları yakınlarındaki heyelanın ardından bölgede iş makineleriyle teraslama çalışması yapıyor F3 Blok'ta dairesi bulunan vatandaşlar, binanın tedbir amacıyla boşaltılması kararının ardından eşyalarını Şarkışla Kaymakamlığınca kiralanan evlere taşıyor Kaymakam Gül: "AFAD, bize her türlü desteği verdi.

07.06.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 1. Etap TOKİ konutları yakınlarındaki heyelanın ardından bölgede toprak kaymasının devam etmesini önlemek amacıyla belediye ekiplerince iş makineleriyle teraslama çalışması yürütülüyor.

Şarkışla Belediyesi ekipleri, heyelanın meydana geldiği bölgeye iş makineleriyle dolgu malzemesi taşıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik amacıyla şerit çektiği bölgede, belediye ekiplerinin teraslama çalışmaları sürüyor.

Toprak kayması nedeniyle 16 daireli F3 Blok'un tedbir amacıyla boşaltılması kararının ardından, vatandaşların dairelerdeki eşyaları Şarkışla Kaymakamlığınca kiralanan evlere kamyonlarla taşınıyor. Eşya taşıma çalışmalarına Şarkışla Belediyesi ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü araç desteği veriyor.

Bu arada, heyelanlı bölgedeki çatlakların toprakla doldurulduğu ve yağış sırasında suyun zemine inmesini engellemek amacıyla bu alanlara naylon serildiği görüldü.

Öte yandan, Kaymakam Davut Gül ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyal hizmet uzmanları, konutlara gelerek vatandaşlarla görüştü.

Kaymakam Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından 7-8 yıl önce yaptırılan 1. etap konutlardaki bir blokun arkasındaki alanda toprak kayması meydana geldiğini hatırlatarak,  "Bu kaymanın sebebini bilmiyoruz. Bunun sebebini belediyemiz tetkik ettiriyor. Jeolojik etütler yapılıyor. Bu arada da yoğun yağmur var. Vatandaşlarımızdan herhangi birinin kılına zarar gelmemesi için evlerin boşaltılması yönünde karar aldık. Konutlarda yaşayan insanlar, taksit ödeyen, dar gelirli insanlar ayrıca bir kira ödemeleri zor oluyor. Bu anlamda da AFAD, bize her türlü desteği verdi. Bu vatandaşları evlere yerleştireceğiz. Sorun çözülene kadar da kiraları ve buna benzer ihtiyaçları, AFAD'ın Kaymakamlığımıza aktaracağı kaynakla giderilecek" diye konuştu.

Mağdur ailelerin geceyi akrabalarının evlerinde ve misafirhanelerde geçirdiğini belirten Gül, "Binada kimse kalmadı. Bugün de Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresine ait araçlar ve kiralanan kamyonlarla vatandaşlarımızın eşyalarını kiraladığımız evlere taşıyacağız. Eşyaların taşınması için işçileri de ayarladık" dedi.

Gül, mağdur vatandaşların Şarkışla Cumhuriyet Savcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığın araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Apartman sakinlerinden Murat Albayrak ise mağdur olduklarını belirterek, "Şu anda eve giremiyoruz. Kaymakamlık, tedbir kararı aldı, binayı boşalttı. Burada yaşayanların çoğu asgari ücretle çalışan, inşaatta çalışan, o şekilde geçinen insanlar. Çoğu işsiz. Bunların hepsi mağdur oldu" şeklinde konuştu.

Aileler ise kiralık ev bulma ve eşyaların taşınması konusunda kendilerine yardımcı olan Kaymakam Gül ve Belediye Başkanı Oğuz'a teşekkür etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'daki Toprak Kayması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement