Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla\'dan Kısa Kısa

Şarkışla ilçesinde yapımı devam eden Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesi inşaatının tamamlanabilmesi için düzenlenen yardım toplantısında 1 milyon lira toplandı.

05.05.2017 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla ilçesinde yapımı devam eden Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesi inşaatının tamamlanabilmesi için düzenlenen yardım toplantısında 1 milyon lira toplandı.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, ortada bir eserin olduğunu ve bu eserin sorunlarının olduğunu belirterek, "Eser, yaklaşık 9 yıldır başta Şarkışlalılar olmak üzere fakir fukaranın, garip gurabanın parasıyla yapıldı. Bu güne kadar yapılan işlerde de yaklaşık 8 milyon lira harcandı. Emeği olanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz de cami hakkında bilgi vererek, caminin tamamlanabilmesi için 4 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Cingöz, tamamlanması halinde Kurban Bayramında ibadete açılabileceğini de söyledi.

Toplantıda Sivas Valiliği ve iş adamlarının da desteğiyle 1 milyon lira yardım toplandı.

Toplantıya Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Altınyayla Kaymakamı Musa Aydemir ve diğer ilgililer ile sivil toplum kuruluşları ve iş adamları katıldı.

Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölümleri tanıtıldı

Şarkışla ilçesindeki Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki bölümlerin tanıtımı yapıldı.

İlçe Milli eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, toplantıda yaptığı konuşamda, istihdam seferberliği dolayısıyla Türkiye'de meslek liselerinin öneminin arttığını ve öğrencilerin yeteneklerine göre meslek liselerine yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Okul Müdürü Seyfullah Aydoğan da lise bünyesinde bulunan adalet, büro yönetimi, muhasebe ve finansman alanları hakkında bilgi verdi.

Aydoğan, gelecek yıl sınırlı kontenjanlarının bulunduğunu belirterek okul bünyesinde gerekli eğitimlerin verilmesi için yetenekli öğrencilerin okullarına gelmelerinin önemini anlattı.

Tanıtım toplantısına, ilçe Milli Eğitim şube müdürleri ve ortaokul müdürlerinin katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.


Advertisement