"Sarmaşık" Operasyonu Davası - Son Dakika
Yerel

"Sarmaşık" Operasyonu Davası

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesine yönelik 2009 yılının ocak ayında düzenlenen "Sarmaşık" adlı operasyona ilişkin 66 sanıklı davaya devam edildi.

23.01.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesine yönelik 2009 yılının ocak ayında düzenlenen "Sarmaşık" adlı operasyona ilişkin 66 sanıklı davaya devam edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan Ertan Avkıran, Ahmet Avkıran, Ayşe Akın, Bayram Ali İnce, Halil Duruk, İbrahim Hocek, İbrahim Tok, Soner Akın, Yusuf Budak, Kemal Güven, Ethem Kara, Bilgi Kara, Ahmet Güven, Erdal Sönmez, Sezgin Kuş, Filiz Bozbey, Figen Bayrak, Zekeriya Ekrem, Cumhur Küçükkura ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Güler Başkurt, bu davaya, sanık Ertan Avkıran yönünden müdahil olarak katılmak istediğini belirten dilekçeyi mahkemeye sundu.

Savcı, müşteki Güler Başkurt'un katılma talebinin kabul edilmesini isterken sanık avukatlarının itirazını göz önünde bulundurarak yeni bilirkişi incelemesi yapılmasını da talep etti.

Ertan Avkıran'ın avukatlarından Bilge Özer, Başkurt'un, hangi konuda müdahil olmak istediğini açıklaması gerektiğini, Başkurt ile ilgili herhangi bir hususun söz konusu olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, dosya içerisindeki iletişim tespit tutanakları ile emanetteki iletişim tespit CD'lerinin resen seçilecek bilirkişiye verilmesini kararlaştırdı.

Güler Başkurt'un daha önce mahkemede tanık olarak beyanı alındığı için, yasal koşullar oluşmadığından katılma talebinin reddini kararlaştıran mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-Operasyon-

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi'nde, 6 Ocak 2009'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla düzenlediği "Sarmaşık" adlı operasyonda, dönemin Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, o dönemde belediye meclis üyesi olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kapatılan Değirmendere'nin Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, bazı meclis ve encümen üyeleriyle belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu pek çok kişi gözaltına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 66 sanık hakkında dava açılmış, Ertan Avkıran hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması, 5'er kez ihalelere fesat karıştırma, 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 2 kez rüşvet, 12 kez resmi belgede sahtecilik, kamu görevlisi sıfatıyla 7 kez resmi belgede sahtecilik ve zincirleme akaryakıt hırsızlığı" suçlamalarından toplam 355 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sarmaşık' Operasyonu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement