Sarp Kuray'a Yeniden Müebbet Hapis Cezası Talebi - Son Dakika
Güncel

Sarp Kuray'a Yeniden Müebbet Hapis Cezası Talebi

Sarp Kuray\'a Yeniden Müebbet Hapis Cezası Talebi

16 Haziran Hareketi örgütünün kurucusu olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıp ardından, AİHM'nin adil yargılanma hakkı kapsamında yeniden yargılanmasına başlanan Sarp Kuray hakkında savcı yeniden yargılanma...

10.09.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 Haziran Hareketi örgütünün kurucusu olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıp ardından, AİHM'nin adil yargılanma hakkı kapsamında yeniden yargılanmasına başlanan Sarp Kuray hakkında savcı yeniden yargılanma talebinin reddini ve önceki müebbet hapis cezasının onaylanmasını talep etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmaya Sarp Kuray, Sincan Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden tele-konferans yöntemiyle katıldı. Mahkeme heyeti savcıya esasa ilişkin mütalaada bulunması için söz verdi. Mütalaası sorulan savcı Ufuk Ermertcan Dev-Genç'in kurucuları arasında yer alan Sarp Kuray'ın yeniden yargılanması talebinin reddini ve önceki hükmün onaylanmasını talep etti. Savcı mütalaasında Sarp Kuray ile birlikte gıyaben yargılanan Serdar Kaya ile Mehmet Ali Bozdemir'in hakkında çıkarılan kırmızı bültene rağmen yakalanmadığının anlaşıldığını ifade etti.

Mütalaanın ardından söz verilen Sarp Kuray savunmasını yapmak için süre talep etti. Sarp Kuray'ın ardından söz alan avukatlar da mahkemeden savunma için süre talep ederek Sarp Kuray'ın tahliye edilmesini istedi. Ayrıca avukat Altan Görken Gürcan, mahkeme dosyasına konu olan ve Sarp Kuray'a ait olduğu ileri sürülen telefon görüşmelerinin yeniden incelenmesini ve tüm kayıtların deşifre edilmesini talep etti. Avukatlar, Kuray'ın liderliğini yaptığı ileri sürülen 16 Haziran örgütünün terör örgütü kapsamında olup olmadığının Emniyet ve MİT'e sorulmasını istedi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararında soruşturma talepleriyle birlikte tahliye taleplerini reddetti. Sarp Kuray ve avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarp Kuray'a Yeniden Müebbet Hapis Cezası Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement