Sarper Günsal'la TdF 2019! - Son Dakika
Spor

Sarper Günsal'la TdF 2019!

Sarper Günsal\'la TdF 2019!

Genel klasmanda oldukça güçlü dört takım öne çıkıyor: Ineos, Movistar, Astana ve Mitchelton Scott. Siz hangi takımı ve hangi bisikletçiyi bir adım önde görüyorsunuz? Takım olarak Ineos ve Astana’nın Movistar’dan yarım adım önde olduğunu düşünüyorum.

05.07.2019 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel klasmanda oldukça güçlü dört takım öne çıkıyor: Ineos, Movistar, Astana ve Mitchelton Scott. Siz hangi takımı ve hangi bisikletçiyi bir adım önde görüyorsunuz?


Takım olarak Ineos ve Astana’nın Movistar’dan yarım adım önde olduğunu düşünüyorum. Ineos’un avantajı 2012’den beri Tour de France kazanmayı çok iyi öğrenmiş olmaları. Astana ise düzenli bir orduya karşı savaşan gerillaları aklıma getiriyor. Ineos’la kafa kafaya savaşamaz belki ama pusu kurup beklenmedik anda taktiksel çeşitlilikler sunmak adına daha esnek bir felsefesi var. Müthiş bir sezon geçiren Jakob Fuglsang’ın üç haftalık yarışta bu kez daha iyi olması gerek.

Movistar’ın kadrosu da çok iyi ama tüm ekibin tek bir lider etrafında birleşmeyecek olması düşündürücü. Ama son Büyük Tur’u kazandıklarını hatırlamak gerek. Mitchelton-Scott’ın yokuş domestiği sayısını yetersiz görüyorum. Önceliği takım zamana karşı etabına vermişler gibi.

Sadece bu dört takım özelinde Egan Bernal ve Geraint Thomas’ın takım gücü olarak avantajlı olduklarını değerlendiriyorum. Diğer yandan, tüm genel klasmancılara bakarsam Bernal, Fuglsang, Rigoberto Uran ve Steven Kruijswijk’ı diğerlerinden bir adım önde düşünüyorum. Vincenzo Nibali’nin de yarışa büyük bir renk katacağına inanıyorum.


Sprinter kadrosunda birçok yıldız isim var. Peter Sagan yeşil mayosunu koruyabilir mi? En formda gelen sprinterler kimler?


Yarışı bitirirse, Sagan’ın yedinci kez yeşil mayoyu kazanarak Tour tarihine geçeceğine inanıyorum. Onu en zorlayacak isimler -liderini kaybeden- Michael Matthews ve Caleb Ewan olacaktır sanırım. Sprint etaplarının mayo puanlamasındaki ağırlığı fazla olsa da Paris’te Dylan Groenewegen veya Elia Viviani’nin sprint klasmanını kazanmaları zor gözüküyor. İlk Büyük Tur’u olmasına karşın Groenewegen’in takım arkadaşı Wout van Aert’a da dikkat edilmeli.


Ineos’ta Chris Froome yok, Bernal ve Thomas’ın iki lider olarak geldiği konuşuluyor. Takım hiyerarşisi nasıl olur, bunu Thomas’ın form durumu mu belirler?


Fabrika ayarlarında Geraint ilk lider olarak programlanmış olsa da G.’nin formu şimdilik muamma. İlk ipucu takım zamana karşı etabı olacak ama asıl La Planche des Belles Filles (6. etap) zirvesinde anlayacağız. Eğer Thomas geride kalırsa “program reload” görebiliriz. Dave Brailsford (Ineos sportif direktörü) son haftaya kadar iki liderinin de GK’da yakın sıralanmasını tercih edecektir. Taktiksel opsiyon açısından çeşitlilik üretebilirler.


Fransa’da bir türlü umduğunu bulamayan Nairo Quintana’nın, zamana karşı kilometreleri de kısıtlıyken sarı mayoya ulaşma şansını nasıl görüyorsunuz?


Son yılların en açık Fransa Turu’nu yaşayacağız belki de. Bu da herkese Quintana’yı düşündürüyor. Ancak Nairo performansını son yıllarda pek geliştiremedi. Oldukça tutucu bir yaşam/antrenman sistemi var. Memleketinde çalışma sistemi sanki onu bir dizel makinaya dönüştürdü. Her zaman önlerde ama hiç patlayıcılığı kalmamış gibi. Bu da Bernal, Romain Bardet ve Thibot Pinot (hatta TdF 2018’deki Geraint Thomas) gibi rakipler karşısında onun elini zayıflatıyor. 2019 Fransa Turu zaferi Kolombiya’ya gidecekse uçakta Quintana olmayacaktır.


Tam yedi etapta iki bin metre irtifanın üzerine çıkılacak. Bu durum kimleri olumlu/olumsuz etkiler?


Kolombiyalıları olumlu, Alejandro Valverde’yi olumsuz etkileyecektir. Ancak şu aralar Fransa’da müthiş bir sıcak dalgası var. Aşırı sıcaklar iki hafta daha sürerse Pinot’nun su kaynatacağını düşünüyorum. Aşırı iklim şartları, beslenme ve “recovery” bilimi konusunda en ileri takım Ineos’un avantajına olacaktır.


Sezonun en formda isimlerinden Julien Alaphilippe’in amacı ne olacaktır? Yine dağların kralı mayosunu mu hedefleyecek?


Alaphilippe ne isterse yapabilir. Bence ilk önceliği etap kazanmak olacaktır. Altıncı etap sonunda kendini iyi hissederse klasmana bile soyunabilir (kazanacağından değil ama kendini denemek için). Olmazsa da geçen seneki gibi yokuş klasmanı ve ikinci bir etap zaferi peşine düşebilir.


“Sürpriz yaratır” diyeceğiniz bir genel klasman adayınız var mı?


Ne derece sürpriz sayılır bilmem ama Rigoberto Uran ve Steven Kruijswijk’ın iyi dereceler yapacaklarını düşünüyorum. Ayrıca, Pireneler’e varana kadar Wout van Aert da kendinden çok söz ettirebilir. Sprint tarafında Peter Sagan’ı çok zorlu rakipler bekliyor. Slovak yıldızın beklendiği kadar iyi sprint atamayabileceğini düşünüyorum.


Tour’da “yıldızını parlatacak” diyeceğiniz bir genç bisiketçi var mı?


Bernal ve van Aert zaten yeterince parladılar. Bu Tour’un sonunda Française des Jeux’nün genç yokuşçusu David Gaudu’nün ismini herkesin öğrenmiş olmasını istiyorum. Ayrıca, Matej Mohoric ve Laurens de Plus’ün de, onlar için sarf ettiğimiz binlerce cümlenin hakkını bu yarışta vermelerini bekliyorum.


Hayal kırıklığı yaratmaya en yakın bisikletçi?


Hâlâ hayal kırıklığı sayılıyorsa Nairo Quintana ilk adayım. Geraint Thomas ve Warren Barguil’in de sıkıntı yaşayacaklarını tahmin ediyorum. Pinot/Bardet çiftinden biri de patlar ama hangisi bilemedim.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Sarper Günsal'la TdF 2019! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı
    17:34 Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayak yarışları sağanak altında başladı. 34 yelkenli yat ve 300 sporcu yarışlara katıldı. Yatlar, rüzgara göre belirlenen parkurda mücadele etti ve finişe geldi. İlk gün hava şartları nedeniyle tek yarış yapıldı. Yarışlar yarın koy içi ve koy dışında gerçekleştirilecek yarışlarla tamamlanacak.

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.


Advertisement