Sarrazin, Kitabını Basmayan Yayınevine Dava Açtı - Son Dakika
Güncel

Sarrazin, Kitabını Basmayan Yayınevine Dava Açtı

Sarrazin, Kitabını Basmayan Yayınevine Dava Açtı

İSLAM karşıtı tutumları ve açıklamalarıyla büyük tepki çeken Thilo Sarrazin ile Bertesmann Grubu'na ait Random House Yayınevi, Sarrazin'in 'Düşmanca Devralma - İslam Gelişimi Nasıl Engelliyor ve Toplumu Tehdit Ediyor' adlı kitabını yayınlamak için sözleşme imzalamıştı.

06.07.2018 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSLAM karşıtı tutumları ve açıklamalarıyla büyük tepki çeken Thilo Sarrazin ile Bertesmann Grubu'na ait Random House Yayınevi, Sarrazin'in 'Düşmanca Devralma - İslam Gelişimi Nasıl Engelliyor ve Toplumu Tehdit Ediyor' adlı kitabını yayınlamak için sözleşme imzalamıştı. Yayınevi, sözleşme gereği Sarrazin'e iki kez de ödeme yaptı. Bunun üzerine Sarrazin yazdığı kitabın taslağını yayınevine teslim etti. Ancak taslağı inceleyen yayınevi, kitabı yayınlamaktan vazgeçti. Neden basmadığını da devam eden mahkeme sürecini gerekçe göstererek açıklamadı. Ancak kitabın içeriğinin İslam karşıtı ve düşmanlığa yol açmasından duyulan endişeyle basılmadığı belirtiliyor. Random House Yayınevinin, İslam karşıtlarının daha da seslerini yükseltmesinden çekindiği sanılıyor.

ÖNCEKİ KİTABI ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Sözleşme imzaladığı halde kitabı basılmayan Sarrazi ise hem kitabın basılması ve hem de tazminat talebiyle yayınevine dava açtı. Taraflar arasındaki davanın ilk duruşması pazartesi günü Münih Eyalet Mahkemesi'nde görülecek.

Sarrazin, daha önce de 'Almanya Kendisini İmha Ediyor' adlı bir kitap yazmıştı. Sarrazin'in ırkçılık ve İslam düşmanlığı içeren kitabı en çok satanlar arasına girmişti. Kitap yüzünden ülke genelinde büyük tartışmalar yaşanmış, birçok şehirde Sarrazin'e karşı protesto düzenlenmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Sarrazin, Kitabını Basmayan Yayınevine Dava Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement