Saruhanlı'da Biber Üretiminde Fiyat Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Biber Üretiminde Fiyat Sıkıntısı

Saruhanlı\'da Biber Üretiminde Fiyat Sıkıntısı

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde hasadına başlanan biber, fiyatının düşük olması nedeniyle üreticisini üzdü.

29.08.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde hasadına başlanan biber, fiyatının düşük olması nedeniyle üreticisini üzdü.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçeye bağlı Halitpaşa beldesinde ki yaş sebze ve meyve alım yerini ziyaret etti. Başkan Okur, buradaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada geçen yıl kilogramı 60 kuruştan satılan biberin bu yıl tarladan 40 kuruşa çıktığını belirterek, ürünün fiyatındaki düşüşe dikkat çekti.

İlçede bu yıl 8 bin 100 dekar alanda biber ekimi yapıldığını, üretimin Halitpaşa ve Alibeyli beldeleri ile bu yöredeki köylerde ağırlıklı olduğunu ifade eden Okur, şöyle dedi:

"Üreticinin bin bir zahmetle yetiştirip, bin bir ümitle hasat ettiği ürünün kilogramına 40 kuruş fiyat veriliyor. Geçen yıl 60 kuruş olan biberin fiyatı ne oldu da düştü? Ülkemiz de ne değişti? Girdi maliyetleri her yıl artarken, ürünlerin fiyatı neden düşüyor? Bu noktada biber üreticisi sıkıntılı günler geçiriyor. Fiyatların artmasını bekliyoruz."

BU YIL DA ZARAR ETTİK

Çınaroba köyünden biber üreticisi Ramazan Kavas ise fiyatların düşüklüğü sebebiyle üreticinin maliyetini bile karşılayamadığı ifade ederek şunları kaydetti:

"Biber üretiminin tadı kalmadı. Bu işte üreten değil, aracı kazanıyor. Biz bu yıl ürünün kilogramının 1 lira olmasını beklerken fiyatın 40 kuruş olduğunu duyunca hem şaşırdık hem hayal kırıklığına uğradık. Ürünü bekletip ileri bir tarihte satma şansımız da yok. Bu yıl da zarar ettik." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Biber Üretiminde Fiyat Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement