Saruhanlı'da Mera Alanı İçinde Kaldığı Tespit Edilen Bağ ve Zeytinlikler Sökülüyor - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Mera Alanı İçinde Kaldığı Tespit Edilen Bağ ve Zeytinlikler Sökülüyor

Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak beldesinde, mera alanı içinde kaldığı tespit edilen 50 dekar bağ ile 20 dekar zeytinliğin bozulmasına başlandı.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak beldesinde, mera alanı içinde kaldığı tespit edilen 50 dekar bağ ile 20 dekar zeytinliğin bozulmasına başlandı.

Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğunluklu olarak üzüm üretiminin yapıldığı düz ve verimli arazilere sahip bir belde olduklarını belirtti.

Beldelerinde bin 500 dekar mera alanı bulunduğunu ve bölgedeki bin dekara yakın tarım arazisinin bu alanla sınırları bulunduğuna işaret eden Yalçın, son dönmende bazı arazi sahipleri arasında yer tartışmaları yaşandığını, kendilerinin de bunun üzerine İl Mera Komisyonuna müracaat ederek, sınır tespiti istediklerini kaydetti.

Yalçın, bunun sonucunda, İl Mera Komisyonu teknik ekiplerince yapılan ölçümlerde, tarım arazisi olarak işlenen 200 dekar arazinin, mera alanı olduğunun tespit edildiğini dile getirerek, "Mera alanı içinde kaldığı tespit edilen 200 dekarlık arazinin 50 dekarında bağ, 20 dekarında da zeytinlik var. Mera Komisyonu buradaki işgalin sonlandırılması için arazi sahiplerine 30 gün süre tanıdı. Çiftçiler de bu arazilerindeki bağ ve zeytinliğini bozmaya başladı" diye konuştu.

-Başkanın bağı da meraya taşmış-

Yapılan tespitlerde kendisine ait olan bağın da 4 dekarlık kısmının mera alanı içinde kaldığının belirlendiğini ve bu alandaki asmaları kökleyerek mera olarak terk ettiğini bildiren Yalçın, "Şeriatın kestiği parmak acımaz" dedi.

Beldedeki üzüm üreticilerinden Mürşit Güvendiren ise bu bölgedeki 14 dekar bağının 7 dekarının mera alanı içinde kaldığının belirlendiğini ifade ederek,

"Mera alanı içinde kalan 7 dekar bağı kökleyip araziyi meraya teslim edeceğiz. Burada büyük bir emek ve masraf var. Bunun manevi değeri de yüksek, köklemeye kıyamıyoruz, ama kanun neyi gerektiriyorsa yapmaya mecburuz" diye konuştu.

Zeki Güvendiren de 5 dekarı mera alanı içinde kalan 15 dekar bağı, 20 yıl önce satın aldığını belirterek, "Böyle bir durum olduğunu bilseydim, almazdım. Bağımın 5 dekarını kökledim. İçinde zeytin ağaçlarım da var. Boynumuz kıldan ince, gereken neyse yapacağız" ifadelerini kullandı.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Mera Alanı İçinde Kaldığı Tespit Edilen Bağ ve Zeytinlikler Sökülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement