Saski'de E-Fatura Dönemi - Son Dakika
Yerel

Saski'de E-Fatura Dönemi

Saski\'de E-Fatura Dönemi

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ'nin bürokrasiyi azaltmak için gerçekleştirdiği çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, "Bürokratik işlemlerde abonelerimize her gün yeni kolaylıklar sağlıyoruz."

08.08.2012 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ'nin bürokrasiyi azaltmak için gerçekleştirdiği çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, "Bürokratik işlemlerde abonelerimize her gün yeni kolaylıklar sağlıyoruz. Artık abonelik işlemlerinde fotokopi uygulamasını kaldırdık. Tarayıcılarla abone evraklarını tarayarak dijital arşiv uygulamasına başladık. Şimdi de kağıt israfını önlemek için e-fatura dönemine geçiyoruz" dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, bir yandan Sakarya'nın su geleceğini garanti altına almak için yatırımların sürdüğünü, diğer yandan ise vatandaşların SASKİ'deki işlemlerini kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Altyapı ve enerji yatırımları gibi bürokrasinin azaltılması ve abone hizmetlerinin kolaylaştırılması çalışmalarında da diğer illere örnek bir kurum haline geldiklerini kaydeden Rüstem Keleş, "Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve uygulamalarla vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmenin gayretindeyiz" diye konuştu.

Abone biriminde fotokopi devrini kapattıklarını söyleyen Rüstem Keleş, "Abonelik için gereken evraklar scanner ile taranarak abone dosyalarına ekleniyor. Abonelerden evrakların fotokopisi istenmiyor. Taranmış evrak dijital olarak saklanıyor. Tüm işlemlerde de aynı evrak istenmeden dosyadan temin ediliyor. Bu uygulama sayesinde kağıtta önemli bir tasarruf elde ediliyor" şeklinde konuştu.

Hayata geçirilen diğer çok önemli bir uygulamanın da e-abone uygulaması olduğunu kaydeden Rüstem Keleş, "SASKİ tarafından yürütülen e - abone hizmetleriyle vatandaşlarımız evraklarını dijital olarak abone@sakarya-saski.gov.tr adresine irtibat bilgileriyle beraber göndererek abone olabiliyorlar. Devir aboneleri için T.C kimlik numaraları ve abone numarası, şantiye aboneleri de T.C. kimlik numarası, yapı ruhsatı veya bülten no ile başvurarak ön abone olabiliyorlar. Ön aboneliğin ardından 2 hafta içerisinde abone biriminden sözleşme basımı ve depozito bedeli yatırılarak işlem tamamlanıyor" dedi.

Son olarak kağıt israfını önlemek ve doğayı korumak için e-fatura uygulamasını başlattıklarını ifade eden Rüstem Keleş, "www.sakarya-saski.gov.tr adresinden veya irtibat bürolarından başvuru yapan abonelerin su faturaları mail adreslerine fatura formatında gönderme hizmetine başladık. Yeni başladığımız bu uygulama ile kısa bir süre içerisinde isteyen abonelerimize sadece e-fatura gönderilecek. Bu uygulamayla da doğanın korunmasına katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saski'de E-Fatura Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement