'Şato Ev' Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

'Şato Ev' Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası

\'Şato Ev\' Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası

Adana'da şato gibi korunan evde kalaşnikof tüfekle öldürülen 19 yaşındaki Mazlum Demir'in katil zanlısı amcası, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

08.12.2015 13:11  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da şato gibi korunan evde kalaşnikof tüfekle öldürülen 19 yaşındaki Mazlum Demir'in katil zanlısı amcası 57 yaşındaki Hasan Demir, ömür boyu ile 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 23 Mayıs 2014'te merkez Sarıçam İlçesi'nin Göztepe Mahallesi'nde meydana geldi. Petrol istasyonu ve inşaat firması bulunan işadamı Şuayip Demir'in mahalle dışında 10 dönüm arazi üzerine yaptırdığı, etrafı 3 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili evine gelen kimliği belirsiz bir kişi, bahçede dolaşan Mazlum Demir'i kalaşnikof tüfekle taradı. Bölgenin güvenlik sistemiyle donatılmış olmasına rağmen, güvenlik kameralarının olay anını kaydetmemesi ve olayın gerçekleştiği noktadaki kameranın arızalı olması, polisin şüphelerini aile içi hesaplaşmaya yöneltti.

Olay yerinden 200 metre uzakta mısır tarlasında, namlusu toprağa saplanmış olarak bulunan kalaşnikof tüfek ve boş kovanlar kriminal incelemeye gönderildi. Laboratuvar araştırmasında temizlenmiş olan silahın kayışında insan dokusu saptanınca polis, ailenin tamamı ve çalışanlardan 100'e yakın kişiden DNA örneği aldı. Yapılan incelemede olayda kullanılan silahın kayışında bulunan biyolojik kalıntının amca Hasan Demir'e ait olduğu belirlendi. Cinayet Bürosu ekipleri, olaydan kısa süre sonra İstanbul'a gittiği belirlenen işadamı Şuayip Demir'in ağabeyi olan Hasan Demir'i gece bekçisi olarak çalıştığı inşaatta yakaladı. Adana'ya getirilen Hasan Demir tutuklandı.

'AHİRETTE BU SUÇTAN BAHTİYAR ÇIKACAĞIM'

Hasan Demir hakkında, kasten öldürme suçundan ömür boyu, olay sırasında ölen Mazlum Demir'in yanında olan kuzeni Mehmet Emin Demir'i öldürmeye teşebbüs suçundan da 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Demir, "Olayı duyduktan sonra 3 gün boyunca taziye evindeydim. Bana böyle iftiralar atıldığını duyunca İstanbul'a gittim. Olay yerinin yakınında bulunan kask ve ayakkabılar bana ait. Cinayetten bir gün önce olay yerinde bulunan zeytinliklere gidip çalışmıştım. Bu işle uzaktan yakından ilgim yoktur. Ahirette bu suçtan bahtiyar çıkacağım" diye savunma yaptı.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Ölen Mazlum Demir'in babası Şuayip Demir, ise katil zanlısı kardeşinden şikayetçi olmadı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Mehmet Emin Demir ise olay sırasında şoka girdiğini belirterek, "Silahı kullanan şahsın yüzünü kapattığı puşusu açıldı. Karanlıkta tam benzetemedim ancak Hasan amcama benziyordu. Olaydan sonra Hasan Demir'in oğulları da beni tehdit ediyor, 'seni öldüreceğiz' diyorlardı. Taziye günü benim bir şey görüp görmediğimi sordular" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Hasan Demir'i kasten öldürme suçundan ömür boyu, öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah ve konut dokunulmazlığı suçlarından 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Şato Ev' Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement