Satranç Şöleni 1600 Öğrencinin Hamlesiyle Başladı - Son Dakika
Güncel

Satranç Şöleni 1600 Öğrencinin Hamlesiyle Başladı

Anaokulundan üniversiteye, 325 takım, 1600 öğrenci Satranç Turnuvasında buluştu

01.05.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en eski oyunlarından biri olan Satranç, FMV Işık Okulları'nın öncülüğünde 10'uncu kez okullararası bir turnuvaya dönüştü. 315 okuldan 325 takımın 3 gün boyunca mücadele edeceği turnuva, FMV Işık Ayazağa Kampüsünde 1600 öğrencinin aynı anda yaptığı hamle ile başladı

129 yıllık köklü geçmişi ile eğitimde ilklere imza atan FMV Işık Okulları'nın düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası yine rekor bir katılımla başladı. Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen turnuvaya anaokuldan üniversiteye kadar 315 okuldan 325 takım katıldı. Yurtdışından okulların da katılım gösterdiği turnuva, FMV Işık Ayazağa Kampüsü'nde 1600 öğrencinin aynı anda yaptığı hamle ile başladı.

Türkiye'nin en büyük satranç turnuvasının açılış töreninde, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Genel Müdürleri de hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşan FMV Işık Okulları Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erdoğan Bozdemir, satranç sporunun öğrencilere planlı hareket etme, strateji kurabilme, doğru ve çabuk karar verebilme, konsantre olabilme, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme, sistemli ve disiplinli çalışmak prensipleri kazandıdığını belirterek; "Işık Okulları'nın eğitim anlayışında "önce iyi insan" yetiştirme prensibi yatıyor. Bu çatı altında öğrencilerimizin her yönüyle gelişimine büyük önem veriyoruz. Okullarımızda kültürel ve sportif faaliyet olanaklarını daima arttırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu hedefle, Türkiye'nin en büyük satranç organizasyonlarından biri olan, Satranç Takım Yarışması'nda anaokulundan üniversiteye her yıl binlerce öğrenciyi bir araya getiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da 10 yıldır Türkiye'nin en büyük satranç turnuvasını düzenleyerek satranç sporunun yaygınlaşmasına olanak sağladığı için FMV Işık Okulları'na teşekkür ederek FMV Işık Okulları'nın her alanda değer yaratan çok önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Turnuva 3 gün boyunca sürecek

Ayazağa ve Ispartakule kampüslerinde devam edecek stranç turnuvasında 315 okulun öğrencileri 3 gün boyunca birbirleriyle mücadele edecek.

50 anaokulu, 115 ilkokul, 65 ortaokul, 55 lise ve 40 üniversiteden yaklaşık 1600 öğrencinin katıldığı turnuva minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve üniversite kategorilerinden oluşacak. Anaokulları Satranç turnuvası FMV Işık Okulları Ispartakule Kampüsünde gerçekleşecek.

Anaokulundan üniversiteye kadar öğrencilerin yarışacağı satranç turnuvasına her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından katılım var. Bulgaristan üniversite kategorisinde misafir olarak yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Satranç Şöleni 1600 Öğrencinin Hamlesiyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement