Saü'de 'Kadın Girişimciler ve İnovasyon' Adlı Panel Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Saü'de 'Kadın Girişimciler ve İnovasyon' Adlı Panel Düzenledi

Saü\'de \'Kadın Girişimciler ve İnovasyon\' Adlı Panel Düzenledi

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (SAÜKAM) tarafından ‘Kadın Girişimciler ve İnovasyon’ adlı bir panel düzenledi.

13.03.2017 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (SAÜKAM) tarafından 'Kadın Girişimciler ve İnovasyon' adlı bir panel düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen panele, SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, Kadın ve Demokrasi Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimci Elif Esen, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal ve SAÜ Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Sanem Çitçi konuşmacı olarak katıldı.

Kadın girişimcilerin günümüzde oldukça çok başarılı projelerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Nurgül Keser, "Önceden kadınlarımız sosyal yapıdan, sosyal çevreden dolayı iş hayatında pek etkin değildi. Ama bu düşünce artık ortadan kalkmaya başladı. Kadınlarımız iş hayatında yerini alıyor. Kendi iş fikirleriyle, küçük desteklerle güzel iş girişimlerinde bulunabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kadınlara fikirlerini rahatça sunabilecek ortamların sağlanmasını gerektiğini belirten SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya, "Kadınlarımızın gelişmesi ülkemiz için çok büyük bir önem arz ediyor. Çünkü ülkemizin yarı nüfusunu kadınlar oluşturuyor. Bu yüzden biz ne kadar kadınlarımızın bilgi birikiminden ve fikirlerinden yararlanırsak o kadar çabuk kalkınırız. Onlara iş yapacakları, fikirlerini rahatça sunacakları ortamlar sağlamalıyız. Eğer bunu yapmazsak ülkemiz için büyük kayıplara sebep olur. Kadınlarımızı girişimciliğe teşvik etmemiz gerekiyor. Bizde kurum olarak kadınlara girişim konusunda eğitimler çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, "Kadın girişimciler kurulu olarak kadınlara girişimcilik kültürünü, önemini, nasıl yapılması gerektiğini kadınlar arasında geliştirmeyi planlıyoruz.2007 yılından bu yana 81 ilde çeşitli faaliyetlerimiz mevcut. Kurum olarak girişimciliğin iyi bir kariyer seçeneği olarak görülmesini sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda eğitim etkinlikleri, paneller, seminerler düzenliyoruz. Bir diğer faaliyetlerimizden biri ise 2016 yılında başlayan 'Geyve Yöresinde Ki Kültürel Tarımsal Ürünleri ve El Sanatlarını Değerlendirme ve Bölge Kadınlarının İstihdamı' projemiz mevcut. Bu çok önemi bir proje bizim için girişimciliği bilmeyen veya haberi dahi olmayan kadınlarımız bu sayede girişim yapmış oldu. Bu konu için çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki girişimcilerin yüzde 10'unu kadınların oluşturduğunu belirten Hatice Güner Dinçbal Kal, "Bu oran bizim için çok düşük. Bu bakımdan kadın girişimcilerimizi nitelik nicelik bakımından geliştirmek istiyoruz. Bir iş fikri olan veya bu konu için merakı hevesi olan kadınlarımıza biz kurumumuz olarak her konu da yardım etmeyi istiyoruz. Kadınlarımıza fikirlerini hayata geçirecekleri ortam olsun maddi anlamda sponsorluklar olsun her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Girşimcilik bizim için aslında hayal kurmaktır fikir üretebilmektir. O yüzden bu yol da elbet başarısızlıklar olacaktır bunlara sıkı sıkı sarılmamız lazım ki başarıyı elde edebilelim. Hayalleriniz için sonuna kadar çaba gösterin, vazgeçmeyin" diye konuştu.

KADEM'in Türk Kadını ve Türk Gençlerini güçlü yarınlara hazırlamak için kurulmuş bir kurum olduğunu belirten KADEM Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimci Elif Esen "Ne kadar bilgi birikimimiz olursa olsun girişimcilik konusu bambaşka bir konudur. Bu yüzden girişimciliğe merakı olanların KOSGEB kurslarına katılmalarını ben çok isterim. Boş vakitlerinde olsun yaz aylarında olsun girişimcilik için gitmeniz bir yer. Gelişiminiz açısından orada alacağınız eğitim oldukça önemli. Gençlerimizi ve kadınlarımızı girişimcilik açısından teşvik için seminerler paneller sıklıkla düzenliyoruz. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi'ni de tebrik etmek istiyorum. Girişimcilikte güzel atılımlarda bulunuyorlar. Fikir üreten insanlara, esnafa gerekli donanımı sağlamakta ve Ar-Ge gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

Girişimcilik konusunda cinsiyet ayrımına çok da doğru bir ayrım olmadığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Çitçi, "Girişimcilik bir iş fikridir. Bunu kadın girişimci olarak ayırmak bizim onlardan kendimizi ayırdığımızı gösteriyoruz. Onlar tarafından sınırlandırıldığımızı kabul ettiğimizi gösteriyor. Bu da yanlış bir tabir gibi geliyor bana. Girişimcilik için sosyal ağlar konusu ise çok büyük bir öneme sahiptir.

Çağımız da artık internet çağı insanlar her işini her bilgiyi internetten öğreniyor. Eksikleri yanlışları çok rahat öğrenmiş oluyoruz bu sosyal ağlar sayesinde" diye konuştu.

Programın diğer bölümünde iş fikrini hayata geçiren kadınlar, kendi fikirlerini tanıttı.

Panel'in sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi verildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saü'de 'Kadın Girişimciler ve İnovasyon' Adlı Panel Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement