Saü'de 'Otizmin Farkında Mısınız?' Adlı Etkinlik Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Saü'de 'Otizmin Farkında Mısınız?' Adlı Etkinlik Düzenlendi

Saü\'de \'Otizmin Farkında Mısınız?\' Adlı Etkinlik Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından “Otizmin Farkında mısınız?” adlı bir etkinlik düzenlendi.

05.04.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından "Otizmin Farkında mısınız?" adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe SAÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan, Sakarya Otizmle Yaşam Dernek Müdürü Cihan Alışık, SAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Reyhan Yıldırım ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmasında otizmin kendi içinde çok fazla türü olduğunu belirterek, otizmin belirtileri çok farklılık gösteren bir rahatsızlık olduğunu ifade etti. Türkiye'de genel olarak diğer rahatsızlıkların aksine otizm hakkında çok fazla bilgiye sahip olunmadığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Aslan, farkındalığın artırılması için de bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı.

Yaklaşık beş yıldır engellilerle çalıştığını ifade eden Cihan Alışık da, etkinlikte yaptığı konuşmasında otizmin diğer sendromlulara göre daha zor fark edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ayşe Sadi Ünal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören Talha Aydın, izleyenlere bir şiir okudu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saü'de 'Otizmin Farkında Mısınız?' Adlı Etkinlik Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement