Savaşın Çocukları Gazeteci Olup Türkiye'yi Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Savaşın Çocukları Gazeteci Olup Türkiye'yi Anlatacak

TRT World'ün, göçmen çocukların gazeteciliğe ilgilerini artırmak ve geleceğin gazetecilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi "World Citizen" kapsamında düzenlediği "Gençler için gazetecilik" programının 5'incisi Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

20.07.2018 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT World'ün, göçmen çocukların gazeteciliğe ilgilerini artırmak ve geleceğin gazetecilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi "World Citizen" kapsamında düzenlediği "Gençler için gazetecilik" programının 5'incisi Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların kaldığı Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'nde düzenlenen ve 4 gün süren programda, 58 çocuğa, mesleğinde uluslararası tecrübeye sahip TRT World muhabir ve editörleri tarafından "mobil gazetecilik, hikaye anlatımı ve gazeteciliğin temelleri" konularında eğitim verildi.

Eğitimin ardında düzenlenen törende, programa katılan çocuklar sertifikalarını protokol üyelerinden aldı.

Program koordinatörü Gülay Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacı çocuklara 4 gün gazetecilik eğitimi verdiklerini söyledi.

Çocuklara, "üretken hikaye anlatımı, dijital haber oluşturma, sosyal medya kullanımı ve haber güvenilirliğini doğrulama" gibi dersler verildiğini dile getiren Kaplan, kendilerini ifade etmeye ihtiyacı olan çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

" Türkiye'nin yaptığı iyilikleri Suriye'de anlatacağım"

Eğitim alan çocuklardan 17 yaşındaki Kasım Recep ise 5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve gazeteciliği çok sevdiğini belirtti.

Suriye'ye gittiği zaman gazetecilik yapacağını dile getiren Recep, "Türkiye bize her şeyi verdi. Türkçeyi öğrendim, eğitim aldım, üniversiteye gideceğim. Yaptıkları için Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim. Biz Suriye'de her şeyimizi kaybettik ama Recep Tayyip Erdoğan bize yeni bir hayat verdi." diye konuştu.

17 yaşındaki Hatice Şirka da yaklaşık 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını, kendisinin ve ailesinin isteğiyle gazeteci olmaya karar verdiğini anlattı.

Kendilerine gazetecilik eğitimi verilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Şirka, "Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Bizim için çok iyi şeyler yaptı. Gazeteci olmak istiyorum, çünkü Türkiye'nin yaptığı iyilikleri Suriye'de anlatacağım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaşın Çocukları Gazeteci Olup Türkiye'yi Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement