Savaşın Çocukları Sporla Rehabilite Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Savaşın Çocukları Sporla Rehabilite Ediliyor

Antalya'da yaşayan sığınmacı ailelerin çocukları, başlatılan "Suriyeli çocukları sporla buluşturuyoruz" projesi ile hem savaşın izlerini üzerlerinden atıyor hem de sosyal yaşama adapte oluyor.

13.05.2017 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da yaşayan sığınmacı ailelerin çocukları, başlatılan "Suriyeli çocukları sporla buluşturuyoruz" projesi ile hem savaşın izlerini üzerlerinden atıyor hem de sosyal yaşama adapte oluyor.

Suriye'deki iç savaşın başladığı günden beri sığınan misafirlerini yalnız bırakmayan Türkiye, çatışmaların mağduru Suriyeli çocukları toplumsal yaşama adapte edebilmek için de mücadele ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Suriyeli çocukları sporla buluşturuyoruz projesi" kapsamında, Antalya'daki okullarda eğitim gören yaklaşık 350 Suriyeli çocuk, haftanın 3 günü yeni yapılan 10 bin kişilik Antalya Arena Salonu'nda, çeşitli spor branşlarında eğitim alıyor.

Bu sayede sosyal yaşama adapte olan çocuklar, yaz aylarında açılacak spor okullarında ise Türk çocuklarla spor yaparak, kaynaşacak.

"Yabancı bir ülkede olmadıkları hissiyatını kazandırmak istiyoruz"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklar için başlatıldığını söyledi.

Projeye yaklaşık 350 Suriyeli çocuğun katıldığını belirten Hacıcaferoğlu, şöyle konuştu:

"Suriye'nin her bölgesinden, Rakka'dan, İdlib'den, Şam'dan, Halep'ten gelen çocuklara burada eğitim veriyoruz. Bu da Suriye içindeki bölgesel kaynaşmayı sağlıyor. Salonlarımızda masa tenisi, judo, tekvando, karate, okçuluk gibi birçok branşlarımızı çocuklarımıza tanıtıyoruz. Sporun kişiye vermiş olduğu sosyalleşme olgusunu çocuklara vermek, özgüvenlerini artırmak ve Türk misafirperverliğini, Türk insanının güler yüzünü, hoşgörüsünü çocuklarımıza hissettirmek istiyoruz. Amacımız çocuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak ve onlara yabancı bir ülkede olmadıkları hissiyatını kazandırmak."

"Sosyal uyum problemleri minimize edilecek"

Hacıcaferoğlu, sporun eğitimde çok önemli bir unsur olduğunun altını çizerek, spor sayesinde Suriyeli çocukların mutlu olduğunu dile getirdi.

Çocukların eğlenirken bir sporu yapmayı da öğrendiklerini anlatan Hacıcaferoğlu, "Bu proje sonucunda çocuklarımızın sosyal uyum problemleri minimize edilecektir, kalmayacaktır. Bundan sonraki süreçte zaten bu aktivitelerimiz sürekli devam edecektir." diye konuştu.

Hacıcaferoğlu, yaz döneminde eğitim öğretimin bitmesinin ardından Suriyeli çocukların yaz spor okullarına devam edeceğini ve burada da Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

İki kültürden gelen ama aynı inanca sahip toplumların çocuklarının bir arada spor yapmalarının sosyal uyumlarının hızlandırılmasına katkı yapacağına değinen Hacıcaferoğlu, şunları kaydetti:

"Bu daha yeni başlayan bir proje. Daha emekleme aşamasında. Çocuklarımızı göreceğiz. Aldıkları eğitimle birlikte önce hangi branşta yetenekli olduklarını tespit edeceğiz, sonra o branşa yönelteceğiz. Çok üst düzeyde sporcu olarak yetişirlerse transfer edilmeleri mümkün. Eğer buradaki spor kulüpleri bunları oynatmayı amaçlarsa da yabancı oyuncu statüsünde oynatılmasını, ilgili federasyonlardan gerekli izinleri alarak, oynatmayı düşünüyoruz."

Savaşın Çocukları Sporla Rehabilite Ediliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaşın Çocukları Sporla Rehabilite Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement