'Savcıyı Vur' Emri Yunanistan'dan - Son Dakika
Güncel

'Savcıyı Vur' Emri Yunanistan'dan

Adliyedeki kanlı rehine olayının ardından Davutoğlu, teröristlerin yurt dışı ile telefon bağlantısı kurduklarını açıkladı. Emniyet yetkililerinin açıklamalarına göre bu ülke Yunanistan.

02.04.2015 07:16  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adliyede şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze töreninden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı bir açıklama dikkat çekti. Davutoğlu açıklamasında, "Bu rehin alma esnasında bu teröristler yurt dışı bazı görüşme yaptı. Bazı odaklarla temas halindeydiler. Bütün bunları takip ediyoruz. Bu olayla ilgili kim nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, operasyon yapma talimatı verdik" sözlerini kullandı. Davutoğlu'nun bu açıklamasından sonra, teröristlerin hangi ülkede ve kimlerle telefon görüşmesi yaptığı sorusu gündeme geldi.

ABİSİ YUNANİSTAN'DA

Vatan'ın ulaştığı emniyet yetkilileri bu ülkenin Yunanistan olduğunu söyledi. Yetkililer, bu adresi gösterirken iki noktaya dikkat çektiler. Birincisi DHKP-C örgütünün başta şu anki lideri olarak kabul edilen Hüseyin Fevzi Tekin olmak üzere diğer üst düzey yönetiminin Yunanistan'da olması.

TÜRKİYE'YE GEÇMEK İSTERKEN YAKALANDI

İkinci neden ise teröristlerden Şafak Yayla'nın abisi Mehmet Yayla, 19 Mart 2013'te Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahları ve roketatarlarla saldıran iki kişiden biriydi. Yayla, saldırının ardından Hatay üzerinden Suriye'ye oradan da Yunanistan'a geçmiş, tekrar saldırı yapmak üzere Türkiye'ye geçmek isterken yakalanmıştı.

Yayla şu an hâlâ Yunanistan'da tutuklu bulunuyor. Bu durum teröristlerin Yunanistan bağlantısını kuvvetlendiriyor. Emniyet yetkilileri telefonda özellikle Tekin ile bağlantı kurulmuş olabileceği ihtimaline dikkat çekiyor.

SÜREKLİ BİLGİ VERDİLER

Emniyet yetkililerinin dikkat çektiği bir başka konu ise teröristlerle iletişim halindeyken, iletişim kanalları açıkken savcıyı vurmuş olmaları.

Yetkililer bu durumu şöyle açıklıyor:

"Teröristlerle yapılan görüşmeler sırasında, telefonla Yunanistan'a sürekli bilgi verdiklerini düşünüyoruz. Buradan talimat alarak hareket ettiler. Teröristlerle kurulan iletişimde bir sorun yaşanmadığı, tıkanmanın olmadığı anda böyle bir harekette bulunmaları onların telefondan 'vurun emri' aldıklarını gösteriyor. Yunanistan'dan vurun emri gelince de uyguladılar. Ortaya çıkan tablo bunu gösteriyor ve bu yönde araştırmalar devam ediyor." (Kaynak: Vatan)

\'Savcıyı Vur\' Emri Yunanistan\'dan
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Savcıyı Vur' Emri Yunanistan'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • cCc: Milli gururumuz Mit başkanı Hakan Fidan nereye kayboldu bilen var mı 22 8 Yanıtla
  • ...: bu zaten biliniyor yıllardır. . . önemli olan TÜRKİYE ne yapıyor. . . karı gibi vızıklamaktan başka! 25 0 Yanıtla
  • KmL: Mit düzenledi bu işi daha ne konuşuyo bu 11 11 Yanıtla
  • MEZHEBİ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DHKP C: GİRESUN ARDAHAN ALEVİSİ VEYA KÖKENLERİ ÖYLE İKİ TERÖRİST BURDA ETNİK KÖKEN VERDİM ÇÜNKÜ İŞİD YOBAZLARI DİYE BAHSEDİLİYORSA BUNLARINDA AYDIN ALEVİLER OLDUĞUNU YAZAYIM DEDİM SÜNNİ YAPARSA AYDINLIĞA SALDIRI ALEVİ YAPARSA ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI YAZILIYOR BEN BÖYLE GÖRÜŞE SAHİP OLANLARIN ALAYINA 16 3 Yanıtla
  • Özgür : Daha neler neler uyduracaklar polis hepsini öldürdü 7 10 Yanıtla
  • gariban: Halen insanları keriz yerine koyuyorsunuz ya helal olsun 65. Gün sonra belli olacak 8 5 Yanıtla
  • hamsi: Teröristin iletişim kanalını niçin açık tutuyorsunuz jamır denen cihazlar var kessenize telefonlarını keferenin. 8 5 Yanıtla
  • eyyup kunduracı: Surekli irtibat halinde oldugu biliniyorduda nicin irtibati kesmek için tedbir alınmadı. 9 1 Yanıtla
  • RELAX: SİZ ŞUNA OLAYI YÖNETEMEDİK, SAVCIMIZ GİTTİ DEMİYORSUNUZDA SUÇU SAĞDA SOLDA ARIYORSUNUZ 8 1 Yanıtla
  • cemaat halk partili: Siyasi kanadı iyi çalışıyor bunlarin tertemiz alinlarindan öperek ahhh bu mal gider bunların cenazesine 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement