Şavşat'taki Kız Öğrenci Yurdu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şavşat'taki Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

Artvin'in Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

27.10.2018 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçe merkezinde yaklaşık 1 milyon liraya yaptırılan 110 kişi kapasiteli yurt binasının açılışı, Artvin Valisi Ömer Doğanay tarafından gerçekleştirildi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Şavşat'ta son yıllarda birçok yatırım yapıldığını söyledi.

İlçede eğitim alanında 9 yatırım olduğunu dile getiren Doğanay, "Gençliğe yönelik 3 büyük yatırım var. Sağlıkta 2, sosyal hizmetlerde 2, AFAD da 5 önemli yatırım, bunlar gibi diğer kurumlarda da onlarca yatırım sayabiliriz. Allah bize verilen nimetleri anlamayı ve şükretmeyi nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta da Şavşat'ın geleceğinin turizm ve eğitimden geçtiğini ifade etti.

Eğitimin gelişmesinin ilçe turizmine de katkı sunacağını aktaran Balta, "Ben burada açılacak yeni bölümlerle Şavşat'ta eğitimin çok daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Buraya gelen öğrenciler sadece buranın ekonomisine katkı sağlamayacak. Buranın tanıtımını yaparak turizmine de katkı sunacak." dedi.

26. Dönem AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da yurt binasının ilçede yüksekokulun varlığını sürdürmesi için önem arz ettiğini belirterek, "Yurdumuz 110 kapasiteli olmasına rağmen şimdiden yurdumuza 81 öğrencimiz yerleşti. Yurdun yapılmasında emeği olan herekse teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ile beraberindeki protokol üyeleri, kız öğrenci yurdu binasının açılış kurdelesini keserek hizmete açtı.

Doğanay ve beraberindekiler, daha sonra yurt binasını gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şavşat'taki Kız Öğrenci Yurdu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement