Sayın Cumhurbaşkanımız Sanatı Destekliyor" - Son Dakika
Kültür Sanat

Sayın Cumhurbaşkanımız Sanatı Destekliyor"

Bir dönem TRT'de yayınlanan Seksenler dizisinde, "46'lık Basri" karakterini canlandıran sinema ve tiyatro oyuncusu Mehmet Elmas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatı desteklediğini belirterek, "Buna inanıyorum, görüyorum.

16.07.2018 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem TRT'de yayınlanan Seksenler dizisinde, "46'lık Basri" karakterini canlandıran sinema ve tiyatro oyuncusu Mehmet Elmas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatı desteklediğini belirterek, "Buna inanıyorum, görüyorum. Fakat benim derdim alt kademelerdekilerle." dedi.

Turne programı kapsamında Eskişehir'e gelen oyuncu Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'in sanata ilgisinin yoğun olduğunu vurguladı.

Elmas, küçük yaşta başladığı oyunculuk serüveninin kendisi için bir yaşam biçimi haline geldiğini belirterek, "Zorunlu eğitim aldığım dönemlerde önümde üç yol vardı. El becerileri üzerine eğitimime devam edecektim ki benim el becerim yoktur. Diğer ikisi ise muhasebe ve oyunculuk. Ben oyunculuğu seçtim." diye konuştu.

"Ben zaten '46'lık Basri'nin ta kendisiydim"

Senarist ve yapımcı Birol Güven'in kendisini arayarak, "Seksenler diye bir dizi çekiyoruz, rolün var. Gel" dediğini hatırlatan Elmas, şöyle devam etti:

"Şimdi halı sahada top oynuyorsunuz. Galatasaray sizi, 'gel bizde oyna' diye çağırıyor. Büyük bir heyecan bu. Birol Güven'in yanına gittiğimde rol yapmama gerek kalmadığını öğrendim. Çünkü ben zaten 46'lık Basri'nin ta kendisiydim. Bana ekranda sesimi ve görüntümü görmek istediklerini söylediler. 'Anladım' dedim ve başladım. Bu durum bana rahatlık verdi. Bir kalıbın içine kısıtlanmamamı sağladı. Bir gün çekim esnasında, doğaçlama, ağzımdan 'aha buraya yazıyorum' diye bir laf çıktı. Pastacı Sami rolünü oynayan usta oyuncu Berat Yenilmez de o anda 'Yazma be ya' dedi. Yönetmen bu repliği çok sevdi ve bizim geleceği gören filozof rolümüz oturmuş oldu."

Elmas, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanata çok önem verdiğine de değinerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız sanatı destekliyor. Buna inanıyorum, görüyorum. Fakat benim derdim alt kademelerdekilerle. Sayın Erdoğan muazzam destekliyor fakat bir ilçenin Milli Eğitim Müdürü, bana, 'ne gerek var tiyatroya' dedi mesela. Altyapının düzelmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"En az tiyatro izlenen şehirlerden biri İzmir"

Memleketi İzmir'in sanat sevdalısı bir kent olarak görülmesine rağmen aslında gerçeği yansıtmadığını savunan Elmas, "Türkiye'de en az tiyatro izlenen şehirlerden biri İzmir. Şehir tiyatrosu yok. Biz oyun için salon alamıyoruz mesela İzmir'de. Devlet tiyatrolarının ara ara oyunları oluyor. Onun seyircisi de sanki başka bir oyun olursa gitmemek için şartlanmışlar gibi davranırlar. Gitmiyorlar yani başka bir özel oyuna. Bugün sanat dediğimde aklıma Eskişehir geliyor. Maalesef memleketim sanatı desteklemiyor." görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sayın Cumhurbaşkanımız Sanatı Destekliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşıyan 'Oyunbozan' belgeseli 'Gökbey' bölümüyle izleyiciyle buluşuyor
    17:17 Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşıyan 'Oyunbozan' belgeseli 'Gökbey' bölümüyle izleyiciyle buluşuyor

    TRT Belgesel'de yayınlanan 'Oyunbozan' belgeselinin dördüncü bölümü olan 'Gökbey', Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genel maksat helikopteri olan 'Gökbey'in üretim sürecini ve testlerini anlatıyor. Belgeselde, helikopterin çift motorlu ve tek motorlu test süreçleri grafikler, animasyonlar ve görüntüler eşliğinde izlenebilecek.


Advertisement