Sayıştay'ın Milli Piyango Raporunda Dikkat Çeken Ayrıntı - Son Dakika
Güncel

Sayıştay'ın Milli Piyango Raporunda Dikkat Çeken Ayrıntı

Sayıştay\'ın Milli Piyango Raporunda Dikkat Çeken Ayrıntı

Sayıştay raporunun Milli Piyango İdaresi'nin (MPİ) karar organları ile ilgili kısmında, 5 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla MPİ Yönetim kurulu üyeliğine Başbakanlık Temsilcisi olarak atanan bir üyenin "daha önce yaptığı bir"...

14.12.2012 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay raporunun Milli Piyango İdaresi'nin (MPİ) karar organları ile ilgili kısmında, 5 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla MPİ Yönetim kurulu üyeliğine Başbakanlık Temsilcisi olarak atanan bir üyenin "daha önce yaptığı bir görevle ilgili olarak" Sincan 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Nisan 2010'da tutuklandığı, Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tarihli kararıyla Aralık 2010'da tahliyesinin ardından görevine geri döndüğü ifade edildi.

ANKARA karar organları ile ilgili kısmında, 5 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla MPİ Yönetim kurulu üyeliğine Başbakanlık Temsilcisi olarak atanan bir üyenin "daha önce yaptığı bir görevle ilgili olarak" Sincan 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Nisan 2010'da tutuklandığı, Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tarihli kararıyla Aralık 2010'da tahliyesinin ardından görevine geri döndüğü ifade edildi.

Raporda, "Bu süre içinde boşalan İdare Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 16.03.2011 tarihli Bakan oluru ile bakanlık Müsteşar Yardımcısı vekaleten yürütmüştür" denildi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, Sayıştan raporundaki bu ayrıntıyı Meclis gündemine taşıdı. Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Başbakanlık temsilcisi olarak Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne 5 Şubat 2010 tarihinde atanan Serhat Kemal Yılmaz, yaklaşık bir ay sonra gözetim altına alınmış sonrasında da yaklaşık 8 ay tutuklu kaldıktan sonra yeniden görevine dönmüştür. Serhat Kemal Yılmaz'ın daha önce de AKP'den Etimesgut Belediye Başkanlığı yaptığı bilinmektedir. İdare'nin Genel Müdürü de 24. Dönem genel seçimleri için milletvekili adayı olmuş, aday olamayınca yaklaşık bir ay sonra göreve tekrar dönmüştür" demiş, "Söz konusu soruşturmanın gerekçesi belediye ihalelerine fesat karıştırmak mıdır? Bu soruşturma kapsamında kaç belediye personeli de Yılmaz ile birlikte tutuklanmıştır? Yılmaz ile ilgili mahkemenin verdiği bir karar var mıdır? Yargılama sürerken, göreve dönüş kararı verilmesinin gerekçesi nedir?" sorularını yöneltmişti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sayıştay'ın Milli Piyango Raporunda Dikkat Çeken Ayrıntı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement