Sbf ve Cumhuriyet Gazetesinden "Osmanlı'dan Cumhuriyete" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Sbf ve Cumhuriyet Gazetesinden "Osmanlı'dan Cumhuriyete" Sempozyumu

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Gelişme ve Toplum Araştırmaları Merkezi (GETA) ile Cumhuriyet gazetesinin ortaklaşa düzenlediği "89 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Gelişme ve Toplum Araştırmaları Merkezi"...

04.11.2012 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Gelişme ve Toplum Araştırmaları Merkezi (GETA) ile Cumhuriyet gazetesinin ortaklaşa düzenlediği "89 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Gelişme ve Toplum Araştırmaları Merkezi (GETA) ile Cumhuriyet gazetesinin ortaklaşa düzenlediği "89. Yılında 29 Ekim 1923 Sempozyumu: Osmanlı'dan Cumhuriyete-Cumhuriyetten Osmanlı'ya" toplantıları 5 ve 6 Kasım'da SBF Aziz Köklü Konferans Salonu'nda yapılacak.

Çok sayıda akademisyen ve aydının katılacağı toplantıların ilk gününde açılış konuşmasını GETA Merkezi Müdürü Prof. Dr Ahmet Alpay Dikmen, Cumhuriyet yazarı Işık Kansu ve SBF Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe yapacak.

-PROGRAM-

Yarın gerçekleştirilecek ilk oturumda "Osmanlı'dan Cumhuriyete: Dış Politika" konusu tartışılacak. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in yöneteceği oturuma, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Uluç Gürkan ve Osman Korutürk konuşmacı olarak katılacak. "Osmanlı'dan Cumhuriyete: Hukuk, Anayasa, Yargı" konulu ikinci oturum 13.30'da Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın başkanlığında başlayacak. Oturumda Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Bülent Serim, Ömer Faruk Eminağaoğlu görüşlerini açıklayacak. Toplantıların üçüncü oturumu saat 16.00'da, Prof. Dr. Bilsay Kuruç başkanlığında başlayacak. "Osmanlı'dan Cumhuriyete: Devralınan İktisadi Miras ve Cumhuriyetin İnşası" konulu oturumda, Prof. Dr. Recep Boztemur, Dr. Serdar Şahinkaya, İlter Ertuğrul konuşacak.

Toplantıların ikinci gününde dört oturum yapılacak. "Osmanlı'dan Cumhuriyete: Eğitim ve Bilim" konulu ilk oturumu Prof. Dr. Cevat Geray yönetecek. Oturumda, Aykut Göker, Dr. Niyazi Altunya, Mustafa Gazalcı görüşlerini açıklayacak. İkinci günün ikinci oturumunda "Osmanlı'dan Cumhuriyete: Şehircilik ve Çevre" konusu Prof. Dr. Ruşen Keleş başkanlığında tartışılacak. Oturuma Prof. Dr. Nesrin Algan, Tezcan Karakuş Candan, Doç. Dr. Çağatay Keskinok konuşmacı olarak katılacak. Son günün üçüncü oturumu "Osmanlı'dan Cumhuriyete: Kültür, Sanat ve Arkeoloji" başlığında Gazeteci Özgen Acar başkanlığında yapılacak. Oturumda Prof. Dr. Sina Akşin, Murat Katoğlu, Alper Akçam değerlendirmelerini sunacak. Toplantıların son oturumu "Osmanlı'dan Cumhuriyete-Cumhuriyetten Osmanlı'ya mı?" başlığıyla yapılacak. Prof. Dr. Korkut Boratav'ın yöneteceği oturuma tartışmacı olarak Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Gazeteci Ahmet Tan, Doç. Dr. Erdoğan Yıldırım katılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sbf ve Cumhuriyet Gazetesinden 'Osmanlı'dan Cumhuriyete' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement