Schneider Electric, Dünya Limit Aşımı Günü'nün bir ay ileriye taşınmasına dikkati çekti - Son Dakika
Ekonomi

Schneider Electric, Dünya Limit Aşımı Günü'nün bir ay ileriye taşınmasına dikkati çekti

Schneider Electric, Dünya Limit Aşımı Günü\'nün bir ay ileriye taşınmasına dikkati çekti

Bu yılki Dünya Limit Aşım Günü (Earth Overshoot Day), dünya ekonomilerinin 2020'den itibaren kısmen toparlanması ve hidrokarbonların neden olduğu artan enerji talebi nedeniyle neredeyse bir ay ileriye taşınırken, Schneider Electric kaynakların doğru kullanımı konusuna dikkat çekiyor.

30.07.2021 19:04  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yılki Dünya Limit Aşım Günü (Earth Overshoot Day), dünya ekonomilerinin 2020'den itibaren kısmen toparlanması ve hidrokarbonların neden olduğu artan enerji talebi nedeniyle neredeyse bir ay ileriye taşınırken, Schneider Electric kaynakların doğru kullanımı konusuna dikkat çekiyor.

Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, Dünya Limit Aşımı Günü, insanlığın tüm yıl boyunca dünyanın yenileyebileceği tüm biyolojik kaynakları kullandığı tarihi gösteriyor.

Geçen yıl, bu tarih 22 Ağustos'tu, 2019'a kıyasla 1 Ocak'tan Dünya Limit Aşım Günü'ne kadar insanlığın ekolojik ayak izinde yüzde 9,3'lük bir azalma yansıtılıyordu. Bu yılki tarih ise, yüzde 10'luk bir artış olduğunu gösteriyor ve dünyayı yeniden salgın öncesi kaynak kullanımı seviyelerine getiriyor. Türkiye'nin kendi Dünya Limit Aşımı Günü bu yıl 16 Haziran tarihinde gerçekleşti. İklim hareketini hızlandırma ihtiyacına yanıt olarak, dünyanın doğal kaynakları nasıl yönettiğini izleyen bir araştırma kuruluşu olan Schneider Electric ve Global Footprint Network (GFN), iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybının ele alınmasına yardımcı olan çözümleri teşvik etmek amacıyla "100 Days of Possibility" girişimini başlattı.

Girişimin adında atıfta bulunulan 100 gün, dünyanın dört bir yanından hükümet yetkililerinin iklim değişikliğiyle mücadele için etkili eylemler üzerinde anlaşmaya varmak üzere Glasgow, İskoçya'da bir araya geleceği 26. yıllık BM İklim Konferansı'nın (COP26) başlamasına kalan süreyi işaret ediyor. Proje tarafından vurgulanan çözümler, ana mesajın temelini oluşturuyor: Şirketler, hükümetler ve bireyler hemen harekete geçebilirler, COP26'da alınan kararları beklemeye gerek yoktur.

100DaysofPossibility.org'da COP26'ya kadar her gün tüm sektörlerdeki fırsatlar ve çözümler açıklanacak. Bunlar, herkesin #MoveTheDate of Earth Overshoot Day etiketiyle başarabilecekleri birçok yol olduğunu gösterecek. Örnekler arasında yüzde 100 yenilenebilir enerji şebekeleri, akıllı evler ve gıda atıklarının azaltılması için öneriler yer alıyor. Bu yılın başlarında Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi ilan edilen Schneider Electric, iklim çözümlerinden altısını "100 Gün" listesine göndererek girişimi desteklediğini gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, "Tüm dünyada iklim değişikliğinin etkilerini görüyoruz. Küresel sıcaklıkların iki santigrat dereceden fazla artmamasını sağlamaya yönelik daha büyük bir zorluğa odaklanmalıyız. Bunu yenilenebilir kaynaklara yatırım yaparak, enerji verimliliğini teşvik ederek ve yeşil ekonomilerin gelişmesi için koşullar yaratarak yapıyoruz. Bu hedefe ulaşacaksak hükümetler, işletmeler ve halk el ele çalışmalıdır. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve başkalarını da aynısını yapmaya teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

2018-2020 dönemi için Schneider Electric, küresel müşterilerinin 134 milyon ton CO2 emisyonu tasarrufu yapmasına yardımcı oldu ve bu rakam şu anda 2021'in ilk çeyreğinin sonunda 276 milyon tona ulaştı. Bu yılın başında Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Grup, şirketlerin iklim değişikliği hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşma arasındaki boşluğu doldurmalarına yardımcı olmaya devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Schneider Electric, Dünya Limit Aşımı Günü'nün bir ay ileriye taşınmasına dikkati çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement