Scholz: "Singapur, Almanya'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortaktır" - Son Dakika
Güncel

Scholz: "Singapur, Almanya'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortaktır"

Scholz: "Singapur, Almanya\'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortaktır"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Singapur'un Almanya'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortak olduğunu söyledi.

13.12.2022 18:43  Güncelleme: 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Singapur'un Almanya'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortak olduğunu söyledi.

Scholz, Sinpapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile Schleswig-Holstein eyaletinin Kiel kentinde Almanya'da Singapur için üretilen iki denizaltının ad verme törenine katıldı.

İki ülkeyi ekonomik ve jeopolitik alanlardaki ortak çıkarların birbirine bağladığını ifade eden Scholz, Almanya ve Singapur'un, ticaret ve rekabetin refahın kaynağı olduğu fikrini paylaştığını belirtti.

Singapur donanması için üretilen bu iki denizaltılar için düzenlenen ad verme töreninden de önemli bir sinyal verildiğini ifade eden Schlolz, "Singapur, Almanya'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortaktır." dedi.

Scholz, tedarik zincirlerinin büyük ölçüde açık deniz ve ticaret yollarına bağımlı olduğuna işaret ederek, "En önemli deniz yollarından biri olan Singapur Boğazı hemen kapınızın önünde. Büyük limanlara sahip ülkelere deniz yollarının serbestliğinin korunması ve uluslararası hukuka uyulması gerektiğini anlatmaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

Hint-Pasifik bölgesinde de güvenlik ve istikrarın uluslararası düzenin ayakta kalmasını sağladığını vurgulayan Scholz, "Bunlar emperyalizme ve savaş çığırtkanlığına karşı bir korumadır. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı uluslararası düzene bir saldırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Scholz, Singapur'a Ukrayna'yı desteklediği ve dayanışma gösterdiği için teşekkür ederek, "Singapur ile kurallara dayalı uluslararası düzeni savunmak için güçlü bir ortağa sahip olduğumuz için mutluyuz." şeklinde konuştu.

Singapur, Kiel'de üretilmek üzere 218SG tipi 4 denizaltı satın aldı. Bunlardan ilki 2021'de Singapur'a teslim edildi. Kiel kentinde düzenlenen törendeki denizaltılara "Impeccable" ve "Illustrious" isimleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Scholz: 'Singapur, Almanya'nın güvenlik politikası için önemli bir stratejik ortaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement