Schwarzenegger, Terminator 5'te İnsan mı Olacak? Sürprizler Var - Son Dakika
Teknoloji

Schwarzenegger, Terminator 5'te İnsan mı Olacak? Sürprizler Var

Schwarzenegger, Terminator 5\'te İnsan mı Olacak? Sürprizler Var

Çok ilginç bir Terminator filmi bizi karşılayabilir.

22.06.2013 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - James Cameron ve Arnold Schwarzenegger'ın performanslarıyla sinema tarihinin unutulmaz film serilerinden biri olan Terminator, son olarak başrolde Christian Bale ve Sam Worthington'ın yer aldığı Salvation isimli dördüncü filmle bize merhaba demişti. Serinin hayranlarının bazıları bu filmi severken, bazıları da pek beğenmemişti. Ne olursa olsun, devam niteliğinde biten bir filmdi bu ve öyle olmasa bile devamı beklenebilirdi. Nitekim, en az iki yeni Terminator filminin daha yapılması gündemde ve 2014 Ocak ayında çekimlerine başlanacak olan Terminator'ün 5. filminde Arnold Schwarzenegger'ın da oynayacağı kesinleşti.

Peki bu, nasıl bir film olacak?

Biliyorsunuz, orijinal ilk iki filmde, sürekli 2029 yılında, Los Angeles'taki büyük savaştan bahsedilir. Üç numaralı filmde de buna vurgu yapılıyordu, ama konu biraz daha genişletilmişti. Salvation'da ise, henüz bir kahraman olmayan, ancak verdiği kararlarla yavaş yavaş büyük bir komutan olma yolundaki John Connor'ı izlemiştik. Yıl da 2018'di. Basit hesaba göre, bu kez 2029'daki tecrübeli John'u ve büyük savaşı görebiliriz. Ancak çok farklı senaryolar da olabilir. Mesela 1940-50'li yıllara geri dönmek.

Terminator 3 çıktıktan bir kaç yıl sonra başlayan, Terminator Salvation vizyona girmeden kısa bir süre önce sona eren bir dizi vardı; Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Terminator evrenini pek mantıklı yansıtan bir dizi değildi, ama o dizide bahsi geçen bir konu, Terminator 5'in senaryosunu oluşturabilir. Dizinin ikinci sezonunda, 1950'li yılların öncesini gösteren bölümler vardı. Skynet, işte daha o yıllara kadar bile gidebilmiş, ama bu, yanlış bir hesaplamanın sonucu olarak gerçekleşmişti. Terminator 5'in tamamı veya en azından bir kısmı, işte bu yıllarda geçebilir.

Ünlü Amerikan güreşçisi ve aktör Dwayne "The Rock" Johnson'ın, 30 Nisan'da New Orleans'ta gerçekleşecek olan WrestleMania 30'a katılamayacağı, çünkü o sıralar sette Arnold Schwarzenegger'la olacağı söyleniyor. Bunun sebebi ise, The Rock'ın Terminator 5'te yeni Terminator karakterini canlandıracak olması. Yetkililer, The Rock'ın canlandıracağı karaktere özel bir senaryo üzerinden gitmek istiyormuş. Arnold Schwarzenegger ise, yeni filmde bir makine değil, ana kahraman olarak göreceğimiz bir insan olabilirmiş. İlk Terminator filminde Sarah Connor'ı bir insan, Kyle Rees korumaya çalışmıştı. İşte 1940-50'li yıllarda da Sarah'ın ailesini, onların yakın dostunu canlandıran Schwarzenegger koruyacak. Böylelikle Skynet, ilk kez 1984'te Sarah Connor'ı öldürmek için gönderdiği Terminator modelinde de esin kaynağı olarak 50'li yıllardaki Schwarzenegger'ın canlandırdığı karakterin tasarımını kullanmış olacak.

Kulağa çok karışık geliyor, ama bir yandan ilginç de olabilir doğrusu. Henüz resmi bir bilginin olmadığını belirtmekte yarar var. Şu an için Terminator 5'in çekileceği ve filmde Arnold Schwarzenegger'ın oynayacağı kesinleşmiş durumda.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Schwarzenegger, Terminator 5'te İnsan mı Olacak? Sürprizler Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement