Scott Brash Wellington Grand Prix'sinin Galibi - Son Dakika
Spor

Scott Brash Wellington Grand Prix'sinin Galibi

Scott Brash Wellington Grand Prix\'sinin Galibi

Güncel dünya sıralamasında bir numara olan İngiliz binici Scott Brash, 30 Mart Pazar akşamı Hello Sanctos isimli atı ile 5 yıldızlı Wellington Grand Prix’sini kazandı.

28.04.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başlangıçta Cumartesi günü koşulması planlanan CSI 5* Wellington Grand Prix’si yağışlı hava nedeniyle ertelendi ve Pazar günü koşulmasına karar verildi.

Binici 12 yaşında SBS safkanı olan Hello Sanctos, geçtiğimiz kış Oslo’da koşulan Dünya Kupası'nda da zafere ulaşmıştı. Brash, bunun öncesinde elde ettiği Avrupa şampiyonluğu ve Olimpiyat takım madalyasını da Hello Sanctos’a borçlu. Wellington Grand Prix’sini kazanarak da Kuzey Amerika kıtasının en büyük Grand Prix’lerinden birini kazanmış oldu. Baraja kalan yedi biniciden olan Amerikalı Kent Farrington çok iyi bir zaman yapmasına rağmen son engeli devirdiği için galibiyeti kaçırdı. Bu son engelde gelen hata kendisini beşinci sıraya düşürdü.

Scott Brash, İrlandalı Richie Moloney ve Amerikalı Jessica Springsteen’in önünde zafere ulaştı. 22 yaşındaki genç binici Jessica Springsteen bu zaferle rock yıldızı Bruce Springsteen’in kızı olmanın da ötesinde bir üne kavuşmuş oldu. Peter Charles’ın eski atı Vindicat W ile çifte hatasız parkur yaparak üçüncülüğü elde ederken kariyerinin de en iyi sonucuna imza atmış oldu.

Start alan tek Fransız binici olan Marie Hécart, Quidam de Revel’in kızı olan Myself de Breve isimli atı ile ülkesini gururla temsil etti. Ancak parkur izi üzerinde maksimum risk alarak iki engelin düşmesine mani olamadı.

Kanadalı binici Eric Lamaze bir saniyeden daha az bir zamanla baraja girme hakkını kaybetti. Florida’da bulunduğu sürece bir çok başarıya imza atan dünya iki numarası İngiliz binici Ben Maher da atı Cella’nın bir engeli devirmesi üzerine baraj koşamadı.

12 haftadır devam eden yarışlar sonucu en başarılı binicilere ve atlara yarışların son günü olan 30 Mart Pazar günü para ödülleri dağıtıldı. Sonuçlara göre İngiliz Ben Maher rekor sayıda Grand Prix zaferiyle 50.000 Dolar ekstra bonusun da sahibi oldu. Kent Farrington 15.000 Dolar ile ikinci, Scott Brash 10.000 Dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Scott Brash Wellington Grand Prix'sinin Galibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement