"Scrabble" 12. Boston Türk Festivali "Belgesel ve Kısa Film Yarışması"nda - Son Dakika
Güncel

"Scrabble" 12. Boston Türk Festivali "Belgesel ve Kısa Film Yarışması"nda

"Scrabble" 12. Boston Türk Festivali "Belgesel ve Kısa Film Yarışması"nda

2-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen 12. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması kategorisinde yer alıyor.

10.11.2017 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Film yapımcılarının ABD'de filmlerinin uluslararası izleyicilere ve film eleştirmenlerine ulaştırması için mükemmel bir platform olan Boston Türk Festivali "Belgesel ve Kısa Film Yarışması", 12. yılını kutluyor. Türünün ilk örneği olan yarışmaya her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İrlanda, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal gibi pek çok ülkeden 300'den fazla film katılıyor.

Boston Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzesi'nde bu yıl yapılan programda yarışma bölümüne 40'dan fazla film arasından seçilen "Scrabble", önemli film eleştirmenleri ve küratörlerin karşısına çıkarak, "En İyi Kısa Film" için yarışacak.

4 farklı kadın karakterin ( CEO, hayat kadını, köylü kadını ve öğrenci) scrabble oyununun başına oturarak her türlü kadının şiddete maruz kaldığını konu alan ve yönetmeninin bu tür sorunların çözülmesi için öncelikle toplumun bilinçlenmesi ve caydırıcı yasaların etkili bir şekilde uygunlaması gerektiğinin altını çizdiği filmin başrollerinde ise Janset Paçal, Defne Halman, Kadriye Kenter ve Özge Erdem gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Başarılı dört kadın oyuncuya filmde Asyak Akınhay ve Cemre Naz Derin adlarında iki çocuk oyuncu da eşlik ediyor. Filmin yönetmeni ise "Nerdesin Aşkım?" filmiyle Atlas Awards, Boston'da İnsan Hakları Ödülü ile Canada Uluslararası Film Festival'inde en iyi Kısa Film Ödülü alan Merve Gezen.

Merve Gezen'in, sosyal ve ekonomik açıdan birbirinden farklı dört kadını, Scrabble oyununun başına oturtarak kaderlerini ve trajik sonlarını masaya yatıran filmi "Scrabble" ile ilgili şunları söylüyor:

" Türkiye'de doğup büyümüş bir kadın olarak bu ülkede şiddete maruz kalıp öldürülen kadınların dramını gözler önüne sermek istedim. Bu senaryoyu yazarken son beş senede işlenen kadın cinayetlerini, yerlerini, öldürülme nedenlerini, öldürülme şekillerini, yaşlarını, aile profillerini içeren sayfalarca yazı ve haber okudum. Dolayısıyla film, gerçek olaylardan esinlenilerek yazıldı. Ancak beni, bu senaryoyu yazmaya iten en önemli olay, Şubat 2015'te evine giderken vahşice öldürülen Özge Can Aslan adlı üniversite öğrencisidir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Scrabble' 12. Boston Türk Festivali 'Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement