Sdp İzmir İl Başkanlığındaki Arama - Son Dakika
Yerel

Sdp İzmir İl Başkanlığındaki Arama

İzmir'de Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İl Başkanlığı'nda yapılan arama sonrası gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen biri kadın 4 kişi için İzmir Cumhuriyet Savcılığınca ek gözaltı süresi verildi.

25.06.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İl Başkanlığı'nda yapılan arama sonrası gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen biri kadın 4 kişi için İzmir Cumhuriyet Savcılığınca ek gözaltı süresi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, SDP İzmir İl Başkanlığı'na önceki gün düzenlediği operasyon sonrası gözaltına alınan biri kadın 4 kişi, işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü.

Burada şüpheli kadın G.A. ile Ç.D, S.H, T.D'nin, terör örgütü MLKP'nin alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyette bulundukları, ruhsatsız silah, molotofkokteyli, patlayıcı ve yanıcı madde bulundurdukları" iddiasıyla sorgularına başlandı.

Nöbetçi savcılık ele geçirilen silah ve molotofkokteylerinin kriminal inceleme raporlarını istedi. Savcılık raporların tamamlanması için şüpheli 4 kişi için ek gözaltı süresi verdi.

Şühelilerin götürüldükleri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden yarın sabah tekrar adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alsancak 1438 Sokak'taki SDP İl Başkanlığında önceki gece mahkeme kararıyla arama gerçekleştirmiş, 3 tabanca, 8 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel doküman ele geçirmişti. Parti binasında bulunan yönetici konumundaki biri kadın 4 kişi gözaltına alınmıştı.

"Şüphelilerin kaos çıkarmak amacıyla toplumsal bir olayda silah kullanacakları, ayrıca G.A ve S.H'nin örgüt içinde önemli bir konumda bulunduğu ve eleman kazanma yönünde çalışma yürüttükleri" iddialarının da suçlamalar arasında yer aldığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sdp İzmir İl Başkanlığındaki Arama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement