SDÜ Rektörü, BAKA'da - Son Dakika
Güncel

SDÜ Rektörü, BAKA'da

SDÜ Rektörü, BAKA\'da

Hasan İbicioğlu ile İskender Akkurt, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin'i ziyaret etti.

05.05.2012 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim sanayici buluşturmasında BAKA- SDÜ dayanışması

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ile Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İskender Akkurt, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin'i ziyaret etti. Bilim yuvası SDÜ'nün ana amaçlarından birinin de bilimle sanayiyi buluşturma olduğunu belirten Rektör Prof.Dr İbicioğlu, BAKA'nın da bu konuda önemli bir misyonu olduğunu kaydetti.

BAKA'nın sürdürdüğü çalışmaları ve faaliyetlerini takdirle takip ettiklerini belirten SDÜ Rektörü Prof.Dr. İbicioğlu, Doğrudan Faaliyet Destek ile Mali Destek Programı'ndan üniversitenin hazırladığı projelere verilen destekler için teşekkür etti. Isparta için vizyon olacak Gül Vadisi Projesi'ni SDÜ ile BAKA'nın gerçekleştireceğini hatırlatan Prof.Dr. İbicioğlu, BAKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı'ndan diğer kamu kurumları ve STK'lar gibi yararlandığını, bu destekten SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 'Batı Akdeniz Bölgesinde Orman Ürünleri Kümelenme Analizi', SDÜ Ziraat Fakültesi'nin 'Domates Güvesine (Tuta Absoluta) Mikrobiyal Enzim Etkisi' ve SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 'Isparta İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planının Geliştirilmesi' başlıklı projelerin yararlandığını kaydetti.

Değerlendirme süreci yeni tamamlanan 2011 Mali Destek Programı'ndan ise, SDÜ'nün 'Doku Kültürü Teknikleri ile Hastalıktan Ari Meyve Anaçları Üretimi ve Farklı Abiyotik Stres Koşullarında Adaptasyonlarının Araştırılması', SDÜ Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nün (TARUM) 'Bitkisel ve Hayvan Atıklarının Organik Gübre Elde Edilmesi' ile SDÜ Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Merkezi'nin 'Cam Tüplü Canlı Hediyelik Gül Protipi Geliştirmesi' başlıklı projelerinin destek almaya hak kazandığını belirten Rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, projelerin bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Prof.Dr. İbicioğlu, "BAKA, üniversitemiz için, Isparta ve Batı Akdeniz için büyük bir şans. Üniversiteler eğer kendi bulundukları ilde kurumlarla ortaklaşa uyum içinde çalışırsa hızlı gelişmeler kaydediliyor. BAKA'ya Sayın Genel Sekreterimiz'in şahsında üniversitemize ve bilime vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Bilim yuvası olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin önemli hedeflerinden birinin de bilim ile sanayiyi buluşturma olduğunu ve Ar-Ge çalışmalarının önemini vurgulayan SDÜ Rektörü Prof.Dr. İbicioğlu, BAKA'nın da bu hedef için eşleştirmede büyük destek sağlayacağına inandığını kaydetti.

Ziyaret için teşekkür eden Genel Sekreter Tuncay Engin, BAKA'nın görevleri arasında 'Bölge plân ve programlarına uygun olarak bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve bu kapsamdaki projelere destek sağlamak', 'Bölgede kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen ve bölge plân ve programları açısından önemli görülen diğer projeleri izlemek' ve 'Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek' de bulunduğunu hatırlattı. Engin, BAKA'nın her zaman bilimsel çalışmaların, bilimle sanayinin buluşmasını sağlamada üzerine düşen görevleri yerine getireceğini belirtti.

Görüşmede, üniversite ile BAKA'nın birlikte yapabilecekleri konusunda görüş alışverişinde de bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İplik üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olabileceği iddia ediliyor. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye devam ediyor.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.


Advertisement