Seat Cenevre'de Geçmiş ile Geleceği Buluşturuyor - Son Dakika
Otomobil

Seat Cenevre'de Geçmiş ile Geleceği Buluşturuyor

Seat Cenevre\'de Geçmiş ile Geleceği Buluşturuyor

SEAT, 82. Cenevre Fuarı’nda ürün atılımının son örnekleri olan modelleriyle dikkat çekti. SEAT tarihinin başarılı kilometre taşlarından biri olan Toledo’nun konsept modeli, markanın küçük sınıftaki temsilcisi Mii’nin 5 kapı versiyonu ve SEAT’ın en önemli modellerinden biri olan Ibiza’nın yenilenmiş hali beğeniye sunuluyor.

07.03.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEAT, bu yıl 82'ncisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda, markanın simgeleri haline gelen iki modelinin yeni nesillerini sergiledi; Toledo Concept ve Yeni Ibiza. SEAT ayrıca, küçük sınıf otomobillere yeni bir anlayış getiren Mii'nin 5 kapı versiyonunu da tanıttı. Yeni tasarım dilinin son örneği Toledo Concept

SEAT'ın daha önceki fuarlarda sergilediği ve çok ilgi gören IBE, IBX ve IBL konsept otomobillerinin ilk işaretlerini verdiği yeni tasarım dilinin son örneği olan Toledo Concept, SEAT'ın fuarda en öne çıkan modellerinden. Sedan otomobil çizgilerinin, Coupe'ye özgü tasarımla birleşiminin şık ve sportif hali olan Toledo Concept, güçlü ve sağlam duruşu, açık ve net bir şekilde uygulanmış hatlarıyla dikkat çekiyor. 4,48 metre uzunluğa sahip SEAT Toledo, şehir içi kullanım için ideal bir kompaktlığa sahip. Ferah iç mekanı ve sıra dışı bagaj kapasitesiyle Toledo Concept, uzun yolculuklar ve geniş aileler için de ideal bir çözüm oluşturuyor. Toledo Concept'in ön kısmında delikli petek formlu SEAT ızgarası, tipik formunu korurken çok geniş ve alçak bir görünüme sahip olmuş. Aynı şekilde tamponun altındaki geniş hava menfezi için de geçerli olan tasarım değişikliği ve ön farların genişlemiş beşgen formu, yeni SEAT model neslinin karakteristik özelliklerinden biri konumunda. Geniş arka far sistemi yeni SEAT sedanın olgun tasarımının altını çizerken, arka kısmın tamamı, az sayıda fakat kusursuz şekilde çekilmiş çizgileriyle sağlamlık etkisini taşıyor.

Toledo Concept'in iç mekanı, dış tasarımın modern, net çizgilerini yansıtıyor. Gösterge paneli tıpkı orta konsol yuvası, ses-müzik ve klima kumandaları gibi sade bir tasarıma sahip. İç mekanın açık renkleri, deri koltukların sofistike dikişleri ve kokpit ile kapılardaki deri kaplamalar, Toledo Concept'in kaliteli, üst düzey kişiliğini vurguluyor.

Başarılı modelin dinamik ve yenilikçi hali; SEAT Yeni Ibiza

SEAT'ın Cenevre'de sergilediği modellerden bir diğeri, başarılı model ailesi Ibiza'nın yeni nesli oldu. Bir önceki nesilde olduğu gibi kompakt ve sportif üç-kapılı Ibiza SC, dinamik beş kapılı Ibiza, zarif pratik Ibiza ST, ve 150 hp'lik güce sahip sportif Ibiza FR seçenekleriyle sunulacak. Yeni SEAT Ibiza genç, duygusal tasarımı ve yenilikçi teknolojilerle geliştirilmiş fonksiyonelliğiyle öne çıkıyor.

Yeni Ibiza'da sportif karakter ve yüksek ürün kalitesi ilk bakışta kendini belli ediyor. SEAT logosunun yer aldığı bal peteği görünümlü ızgara, düz hava mefenzleri, Yeni Ibiza'nın genişliğine vurgu yaparken, ön ve arka tamponlar özellikle sportif Ibiza FR'da dikkat çekici bir görünüme kavuşmuş. Pazara sunulduğundan itibaren yaklaşık 4 milyon satış rakamıyla SEAT'ın en önemli modellerinden biri olan Ibiza'nın yenilenmiş hali, teknolojik geliştirmelerle çok farklı; en son TDI ve TSI güç üniteleri, DSG şanzıman ve start/ stop sistemi sıra dışı verimlilik ve sürüş keyfini garanti eden dinamikleri birleştiriyor.

Navigasyon sistemi fonksiyonlarını, on-board bilgisayarı, ses sistemi ve cep telefonlarının ahizesiz kullanımına imkan veren özelliklerini bir araya toplayan dokunmatik ekranlı 'Taşınabilir Medya Sistemi' de Yeni Ibiza'da sunulacak yenilikler arasında yer alıyor.

Yeni SEAT Ibiza'da motor seçenekleri de oldukça geniş; son derece tutumlu turbo şarjlı 1.4 TSI'a kadar uzanıyor. 150 hp güce sahip olan standart olarak DSG şanzımanla donatılmış Ibiza, 100 km/s hıza sadece 7.8 saniyede ulaşıyor ve 212 km/s maksimum hıza sahip. Mii ailesi büyüyor; 5 kapılı Mii SEAT, genç şehir aracı Mii'nin, etki alanını genişletiyor, Cenevre'de 5 kapılı Mii'yi de tanıtıyor. Eğlence, sportif sürüş ve fonksiyonelliği bir arada barındıran 5 Kapılı Mii, yakıt tasarrufu ile çevreciliği de unutmuyor.

5 Kapılı Mii'nin 60 HP'lik versiyonu 100 kilometrede sadece 4.1 litre yakıt tüketirken, kilometre başına sadece 96 mg karbon emisyonuna sahip. 75 HP'lik Mii ise 100 kilometrede sadece 4.2 litre yakıt tüketiyor ve kilometrede 98 gram karbon emisyonuna sahip. Her iki versiyonda da Economotive teknoloji ve START/STOP sistemi mevcut. 3.56 metre uzunluğu ile kompakt olsa da 4 kişinin kolaylıkla sığabileceği Mii, geniş alanıyla da göz dolduruyor. 251 litre bagaj kapasitesi ile şehir hayatının tüm gereksinimlerine cevap veren Mii, güvenliği de unutmuyor. City Safety Asist ile öndeki araç ani fren yaptığında, Mii de otomatik olarak fren yapıyor ve olası bir çarpışmayı önlüyor. SEAT'ın Taşınabilir Medya Sistemi adını verdiği sistem ile de Mii'nin içinde bulunan ve tüm eğlence sisteminin kalbi olan 5 inch ekran istendiğinde sökülerek taşınır hele geliyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Seat Cenevre'de Geçmiş ile Geleceği Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement