SEAT, İlk Elektrikli Otomobili Mii Electric'i Duyurdu - Son Dakika
Teknoloji

SEAT, İlk Elektrikli Otomobili Mii Electric'i Duyurdu

SEAT, İlk Elektrikli Otomobili Mii Electric\'i Duyurdu

İspanyol otomobil üreticisi SEAT, tarihinin ilk elektrikli otomobili olan Mii Electric'i tanıttı.

05.06.2019 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomobil piyasasının önemli aktörlerinden olan, Volkswagen bünyesindeki İspanyol üretici SEAT, SEAT On Tour adlı bir tanıtım kampanyasına devam ediyor.

Firma, bu kapsamda ziyaret ettiği Norveç'te bir tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Norveç, elektrikli otomobil teknolojisinin ortaya çıkması açısından hem lojistik hem sembolik olarak özel seçildi. Ayrıca ülkedeki sıkı politikalar ve devlet teşvikleri sayesinde ülkede satılan yeni otomobillerin yarıdan fazlasını elektrikli modeller oluşturuyor.

Yeni Mii Electric, Volkswagen grubunun ilk elektrikli otomobili olmasa da SEAT markalı ilk elektrikli otomobil olacak. Yeni MEB elektrikli otomobil şasisi, bu otomobilde kullanılmadı. Onun yerine var olan Mii platformu bazı değişikliklerle yeni otomobile uygun hale getirildi. Zaten aracın gövdesi, ızgarası aynı, iç tasarımında da çok ufak değişiklikler var.

SEAT, İlk Elektrikli Otomobili Mii Electric'i Duyurdu

Aracın elektrikli olduğunu gösteren tek değişiklik, arkasında yazan Mii Electric yazısı ve gri tekerlekleri. Bir de tabii ki egzoz olmaması, elektrikli otomobillerde egzoza gerek yok.

SEAT'ın başındaki isim olan Luca de Meo, "Pazar değişiyor ve elektriklenme eşsiz bir hızda yayılıyor. Avrupa'da, elektrikli otomobil pazarı bu yılın ilk 4 ayda %46 büyüdü, ileride bizim alanımızda elektrikli otomobillerin önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Mii Electric yolculuğun başlangıcı ve aynı zamanda pazara uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil sunuyor." diyor.

Araçta, Volkswagen'in e-UP! sisteminden pek çok bileşen kullanıldı. 38,6KWh'lik batarya, 200 kilometreye yakın bir menzil sağlıyor. Maksimum hızı 131 kilometre olan otomobilin %80 şarja ulaşması ise 4 saat sürüyor.

SEAT, İlk Elektrikli Otomobili Mii Electric'i Duyurdu

Aracın içinde ise SEAT'ın CONNECT uygulaması ile uyumlu bir sistem kullanılıyor. Bu sistem sayesinde müşteriler, sürüş bilgilerini görebiliyor, aracının konumunu öğrenebiliyor, kapıların, ışıkların ve klimaların uzaktan kontrolünü sağlayabiliyor.

Araç, SEAT'ın açıklamasına göre keyifli bir sürüş sağlarken uygun fiyatı ve üst seviye özellikleriyle öne çıkıyor.

Slovakya'daki Bratislava'da üretilecek olan araç, 2020'nin başlarında yollarda olacak. Fiyatı henüz belli olmayan aracın, kuzeni Skoda Citigo ile benzer fiyatlara sahip olması bekleniyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji SEAT, İlk Elektrikli Otomobili Mii Electric'i Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement