Şebekenin çektiği pencereden 6 öğrenci tek telefonla EBA'ya girmeye çalışıyor - Son Dakika
Yaşam

Şebekenin çektiği pencereden 6 öğrenci tek telefonla EBA'ya girmeye çalışıyor

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler, uzaktan eğitime katılmak için sınırları zorluyor. Şebekenin çektiği pencerenin önünde bekleyen 6 öğrenci, tek telefonla sırayla EBA'ya girmeye çalışıyor.

05.10.2020 23:00  Güncelleme: 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime karar verildi. Bu kapsamda Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler internet, şebeke, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon sıkıntıları nedeniyle uzaktan eğitimde sorun yaşamaya başladı. Her bir hanede en az üç öğrencinin olması ve sadece bir akıllı telefonla eğitimini sürdürmesi ise dikkat çekiyor. İlçeye bağlı Şenyuva Mahallesinde bulunan öğrenciler, şebekenin çektiği tek pencerenin önünde derslerini bekliyor. Aynı aileden 6 öğrencinin bulunduğu evde çocuklar, tek cep telefonu ile sırayla EBA'ya girip derslerini dinlemeye çalışıyor.

"BAZI EVLERDE 3-4 ÖĞRENCİ VAR"

Velilerden Muhlis Öztemel, öğrencilerin uzaktan eğitimden tam anlamıyla yararlanamadığını söyledi. Öztemel, "Altyapı çalışması olmadığından dolayı öğrenciler internete erişemiyor. İnternete erişemediklerinden dolayı derse giremiyor. Ailelerin internet paketi satın alacak durumu olmuyor. Televizyondan da veriliyor, bazı evlerde 3-4 öğrenci var. Tek televizyonla ne yapılabilir ki" dedi.

6 ÖĞRENCİYE TEK AKILLI TELEFON

6 kardeşinin okul okuduğunu kaydeden Rüveyda Ildız da, "6 kardeşim var, EBA'ya canlı derse girme zorunluluğu olan. Ancak evimizde sadece bir tane akıllı telefon var. 6 kardeşim aynı anda sisteme girmeye çalışıyor. Sistem yoğun, benim kardeşlerim giremiyor. Bazı veliler, akıllı telefondan bilgisayardan bihaberler, bunlar uzaktan eğitimi çocuklarına nasıl karşılayacaklar. Mümkün olduğunu düşünmüyorum. Lütfen çocuklar için elinizden geleni yapın. Şebeke sorunu da var, bir pencere önü belirliyoruz çocuklar onun önünde duruyor" diye konuştu.

"ŞEBEKE SORUNUMUZ DA OLUYOR"

Pencere kenarında derse girmeye çalışan Muhammed Ildız ise "6 kardeşim okul okuyoruz. Hem internet hem de tablet sıkıntımız var, bunların yanında şebeke sorunu da oluyor. Kardeşlerimle derslerimiz çakıştığında derslere giremiyoruz" şeklinde konuştu.

Şebekenin çektiği pencereden 6 öğrenci tek telefonla EBA'ya girmeye çalışıyor
Şebekenin çektiği pencereden 6 öğrenci tek telefonla EBA'ya girmeye çalışıyor
Şebekenin çektiği pencereden 6 öğrenci tek telefonla EBA\'ya girmeye çalışıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Şebekenin çektiği pencereden 6 öğrenci tek telefonla EBA'ya girmeye çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de motosiklet kazası: Yolcu yaralandı
    01:04 Gebze'de motosiklet kazası: Yolcu yaralandı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sürücünün dengesini kaybetmesi sonucu devrilen motosiklette bulunan yolcu hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, yaralı hastaneye kaldırıldı.

  • Bursa'da şarampole devrilen tankerin şoförü hayatını kaybetti
    00:51 Bursa'da şarampole devrilen tankerin şoförü hayatını kaybetti

    Bursa'nın Kestel ilçesinde şarampole devrildikten sonra yanan azot yüklü tankerin şoförü Şener Tokgöz hayatını kaybetti. Tanker, Bursa-Ankara kara yolunun Ümitalan Rampası mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Yangın, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Kazada sürücü hayatını kaybederken, Tokgöz'ün cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

  • Bursa'da kontrolden çıkarak devrilen azot yüklü tanker patladı: 1 ölü
    00:47 Bursa'da kontrolden çıkarak devrilen azot yüklü tanker patladı: 1 ölü

    Bursa'da freni patlayan azot yüklü tanker, viraja geldiği sırada şarampole devrildi ve patladı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü.

  • Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü
    00:44 Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü

    Bursa'nın Kestel ilçesinde kontrolden çıkan azot yüklü tanker, viraja geldiği esnada şarampole devrildi. Devrilmenin ardından patlama meydana gelirken, kazada sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi ve alevler kısa sürede söndürüldü. Ekiplerin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

  • Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor
    00:35 Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

  • Siirt'te 6 aracın karıştığı kazada maddi hasar oluştu
    00:08 Siirt'te 6 aracın karıştığı kazada maddi hasar oluştu

    Siirt'te Kurtalan Caddesi'nde meydana gelen kazada, 63 AK 335 plakalı hafif ticari araç, 56 DA 742, 56 AG 429 plakalı ve plakaları öğrenilmeyen 3 araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan hafif ticari araçlardan biri park halindeki diğer araçlara çarptı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, 6 araçta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Tekirdağ Muratlı'da Kontrolden Çıkan Araç Tarlaya Uçtu: 1 Yaralı
    23:55 Tekirdağ Muratlı'da Kontrolden Çıkan Araç Tarlaya Uçtu: 1 Yaralı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir araç kontrolden çıkarak tarlaya uçtu. Kazada araç sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

  • Emekliye trende yüzde 10 indirim uygulaması başladı
    23:51 Emekliye trende yüzde 10 indirim uygulaması başladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilerin trenlerde bu gece yarısı itibarıyla yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini duyurdu. İndirimin yıl boyunca geçerli olacağını duyuran Uraloğlu, yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde uygulanacak indirimden faydalanmak için sadece emekli olduğunu gösteren belgenin yeterli olacağını ifade etti.

  • Düzce'de bir kişi cami şadırvanında ölü bulundu
    23:29 Düzce'de bir kişi cami şadırvanında ölü bulundu

    Düzce'deki Konuralp Merkez Camisi'nde teravih namazından çıkan cemaat, cami şadırvanında bir kişinin hareketsiz yattığını fark etti. İhbar üzerine camiye gelen sağlık ve polis ekipleri, yerde yatan 65 yaşındaki şahsın hayatını kaybettiğini belirledi.


Advertisement