Sebilürreşad Mecmuası Hat Kapakları" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sebilürreşad Mecmuası Hat Kapakları" Sergisi Açıldı

Hattat Mesut Dikel imzasıyla yenilenen, 1908-1966 yılları arasında yayınlanmış "Sebilürreşad Mecmuası Hat Kapakları"na ait hat sergisi Harbiye CRR'de açıldı.

16.12.2016 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hattat Mesut Dikel imzasıyla yenilenen, 1908-1966 yılları arasında yayınlanmış "Sebilürreşad Mecmuası Hat Kapakları"na ait hat sergisi Harbiye CRR'de açıldı.

Serginin açılışına derginin kurucusu Eşref Edib ve baş yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ailelerinin yanı sıra, yazar, sanatçı ve sanat severler katıldı.

Sebilürreşad dergisinin yayın yönetmeni Fatih Bayhan açılışta yaptığı konuşmada, "Sebilürreşad, İslam Hat Sanatı unutulmasın kaygısıyla kaleme aldığı ve kapağına taşıyarak gündemde tuttuğu hatları yeniden bir sergi marifetiyle gündeme getirmemize vesile olan değerli hattat Mesut Dikel'e teşekkür ederim." dedi.

Bayhan, Hat sergisiyle Sebilürreşad'ı ve sanatı, Sebilürreşad'la beraber İslam sanatını yeniden bir arada, aynı cümlede, aynı sahnede, aynı etkinlikte anarak bir nevi yeniden hayat vermeye çalıştıklarını söyledi.

Sebilürreşad'ın şerefli geçmişi olduğunu ve bu şerefli geçmişin yeniden basımına karar verdiklerini dile getiren Bayhan, şunları kaydetti:

"Sebilürreşad, adeta karanlığa gömmek isteyenlerin 50 yıl boyunca adını dahi andırmamak için çaba sarf edenlere inat Mehmet Akif Ersoy, Eşref Edib beyin büyük gayreti ve sahipliğinde İzmirli İsmail Hakkı, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Hasan Basri Çantay gibi Türk modernleşme hayatının önemli isimlerinin bir araya geldiği bir kadro dergisi olarak yayına başlamıştı. İslam coğrafyası paramparça edilmek için, savaşların, göçlerin, acıların yaşandığı bir dönemde Sebilürreşad yeniden kardeşlik türküsünü söyleyen bir mecmua olarak ortaya çıktı. Bu derginin şerefli bir geçmişi var ve bu şerefli geçmiş bizi 2016'nın Ağustos ayında, kapatılmasından 50 yıl sonra yeniden yakaladı. ve aynı duyarlılıkla, aynı milli şuurla, aynı memleket sevdasıyla yeniden neşri için bizleri kendine memur etti."

Hattat Mesut Dikel ise serginin açılışına katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Hatların bir özelliği, hattatların yazılarının karakteristik özelliğine bağlı kalarak yazmaya çalıştık. Yapabildiysek ne mutlu bize." diye konuştu.

"Sebilürreşad Mecmuası Hat Kapakları" sergisi, 4 gün boyunca Cemal Reşit Rey Konser Salonunda ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sebilürreşad Mecmuası Hat Kapakları' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement