"Seçim Dönemi ve Medya" toplantısı - Fendoğlu (2) - - Son Dakika
Güncel

"Seçim Dönemi ve Medya" toplantısı - Fendoğlu (2) -

"Seçim Dönemi ve Medya" toplantısı - Fendoğlu (2) -

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, "Gıda takviyeli ürünler için reklam kurulumuz mayıs ayından sonra 'tüketiciyi aldattıkları' gerekçesiyle tespit edilen reklamlar hakkında çok yüksek miktarda idari para cezası verecektir" dedi.

20.01.2014 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, "Gıda takviyeli ürünler için reklam kurulumuz mayıs ayından sonra 'tüketiciyi aldattıkları' gerekçesiyle tespit edilen reklamlar hakkında çok yüksek miktarda idari para cezası verecektir" dedi.

Fendoğlu, bir otelde düzenlenen "Seçim Dönemi ve Medya" bilgilendirme toplantısının değerlendirme ve sonuç bölümündeki konuşmasında, siyasi reklam yaparken siyasi reklam kuşağına girilmesi gerektiğini belirterek, gizli reklam uygulamasına gidilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Yerel seçimlerde bölgelerdeki tüm adayların televizyona çıkartılmasının anlamsız olduğunu vurgulayan Fendoğlu, "Kıymeti harbiyesi olan adayları çıkartabilirsiniz. Bölgedeki tüm adayları bu nedenle mahkeme kararları olduğu için çıkartmayabilirsiniz" diye konuştu.

Fendoğlu, gıda takviyelerine ilişkin reklam verenlerin sorumlu olduğunu, bu durumda 1 ile 5 yıl arasında ciddi hapis cezasının söz konusu olduğunu belirterek, bu kapsamda ciddi çalışmalarının bulunduğunu bildirdi.

İhlal kararı verdikleri gıda takviyelerinin listesini hazırladıklarını kaydeden Fendoğlu, "Ancak hergün isim değiştiriyorlar. Bu nedenle bu listemiz ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Gıda takviyeli ürünler için reklam kurulumuz mayıs ayından sonra 'tüketiciyi aldattıkları' gerekçesiyle tespit edilen reklamlar hakkında çok yüksek miktarda idari para cezası verecektir" ifadesini kullandı.

Fendoğlu, Sağlık Bakanlığının reçeteye uygun ürünleri henüz açıklamadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu konu için bir yıldır bekliyoruz. Hatta konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına yazı yazdık. Ancak bize ulaşan bir cevap bulunmuyor. Bu nedenle reklam pastasından televizyon ve radyolar mahrum kalıyor. Sağlık Bakanlığının bir an önce bu listeyi açıklaması gerekiyor. Gıda takviyesi ürünlerin reklamı suç değildir. Ancak tedavi, sağlık ve iyileştirici yönünün olması lazım. Şifa dağıtan ve dini suistimal eden insanlar hakkında birçok ihlal kararı verdik."

"Kürtçe ile ilgili olarak izin alınmamış televizyonlar bulunuyor'' diyen Fendoğlu, şunları kaydetti:

''Bu konuda yayın hizmetleri usul yönetmenliğinin 7'nci maddesini dikkatli okumanızı istiyorum. Bizden izin almamış Türkçe'nin dışında bir dil veya lehçede yayın yapmak isteyenlere yönetmenliğin 7'nci maddesini okumasını öneririm. O maddede Kürtçe klip ve şarkı gösterilebilir. Ancak münferit bir program yapılması ihraç sebebi olabilir. Korsan yayıncılıkta bize yardımcı olmanızı istiyor, korsan yayıncılık yapanları ihbar etmenizi bekliyorum. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Biz korsan yayın yapanları yasaklıyoruz. Başka bir frekanstan başka yayın yapan kanala geçiş yapıyorlar. Telif hakkıyla ilgili olarak dava açmanızı öneriyorum. RTÜK bu konudaki kayıtları bir yıldan sonra otomatik olarak yenilediği için önceki kayıtlar siliniyor. Telif hakkı konusunda muzdarip olanlar yargı aşamasına başvursunlar."

-fendoğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Seçim Dönemi ve Medya' toplantısı - Fendoğlu (2) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement