Seçim Hükümetindeki 11 Bakan Yeniden Milletvekili Seçildi - Son Dakika
Politika

Seçim Hükümetindeki 11 Bakan Yeniden Milletvekili Seçildi

Seçim hükümetinde görev alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11 bakan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre, aday oldukları AK Parti'den yeniden milletvekili seçildi.

02.11.2015 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim hükümetinde görev alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11 bakan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre, aday oldukları AK Parti'den yeniden milletvekili seçildi.

Resmi olmayan genel seçim sonuçlarına göre, Başbakan Davutoğlu, Konya birinci sıradan AK Parti milletvekili oldu.

Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan Ankara 1'inci bölge ikinci sıradan, Numan Kurtulmuş Ordu birinci sıradan, Cevdet Yılmaz Bingöl birinci sıradan, Tuğrul Türkeş Ankara 2'nci bölge ikinci sıradan resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçildi.

Aday listelerinde birinci sıralarda yer alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Bursa'dan resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Meclis'e girmeye hak kazandı.

63. Hükümetten aday gösterilmeyen 14 bakan

Seçim hükümetinde yer alıp 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde aday gösterilmeyen 14 bakan ise şöyle:

"Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kayanklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kalkınma Bakanı M. Cüneyd Düzyol, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin."

63. Hükümette yer alıp tekrar vekil seçilenlerin öz geçmişleri

Seçim hükümetinde de yer alan ve 1 Kasım Genel Seçiminde milletvekili adayı olan isimlerin siyasi tecrübeleri ve öz geçmişleri şu şekilde:

Başbakan Ahmet Davutoğlu:

63. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu'nda ikinci kez Başbakanlık görevini üstlenmişti.

Konya'da 26 Şubat 1959'da doğan Başbakan Davutoğlu, 1983'te Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden çift ana dal yaparak mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde doktora yapan Davutoğlu, 1990'da Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent unvanı ile çalışmaya başladı. Davutoğlu, üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve 1993'e kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü.

Doçentlik unvanını 1993'te, profesörlük unvanını da 1999'da alan Başbakan Davutoğlu, 1995-2002 yılları arasında İstanbul'da farklı üniversitelerde ders verdi ve yönetici kadrolarında görev aldı.

Davutoğlu, 2002 yılının Kasım ayında "Başbakan Dışişleri Başdanışmanlığı" görevine atandı ve 2009 yılının Mayıs ayına kadar Başbakan Başdanışmanlığı görevini sürdürdü, görev süresi boyunca dış politikanın oluşturulması ve uygulanmasında etkin bir rol oynadı.

Ahmet Davutoğlu, 2009 yılında parlamento dışından Dışişleri Bakanı olarak atandı. 2011 genel seçimlerinde Konya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine giren Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak görevine devam etti. Ortadoğu ve Balkanlardaki sorunların çözülmesi amacıyla yürütülen barışı inşa ve arabuluculuk çabalarında Dışişleri Bakanı ve Dış Politika Danışmanı olarak aktif bir rol oynayan Davutoğlu, 2014 yılının Ağustos ayında 62. Hükümetin Başbakanı oldu.

7 Haziran Milletvekilli Genel Seçiminin ardından, koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ağustos'ta Anayasa'nın 114. maddesi gereğince Davutoğlu'nu Geçici Bakanlar Kurulunu oluşturmakla görevlendirdi.

"En etkili 100 kişi" arasında

Foreign Policy Dergisi'nin 2010, 2011 ve 2012 yıllarında "İlk 100 Küresel Düşünür" listesinde yer alan Davutoğlu, 2012'de Time Dergisi'nin seçtiği "En etkili 100 kişi" arasında yer aldı.

Başbakan Davutoğlu, Woodrow Wilson Kamu Hizmeti Ödülü (2010), AMSS UK Building Bridges Ödülü (2010), Uluslararası Hümanistler Ligi 21. Yüzyılın Lideri Ödülü (2012) ve Makedonya Dostluk Ödülü (2012) başta olmak üzere bir çok ödülün sahibi oldu.

Dış politika konusunda Türkçe ve İngilizce kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunan Davutoğlu'nun Arapça, Arnavutça, Farsça, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve Yunanca başta olmak üzere, çeşitli dillere tercüme edilen eserleri bulunuyor.

Evli ve dört çocuk babası olan Davutoğlu, İngilizce, Almanca ve Arapça biliyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 1969'da Üsküdar'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun olan Akdoğan, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başlayan Akdoğan, İç Anadolu gazetesini çıkarttı, Yeni Şafak ve Star gazeteleriyle çeşitli dergilerde yazarlık yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık yaptığı sırada genel başkan ve siyasi danışmanlığını yapan Akdoğan, uzun yıllardır Erdoğan'a en yakın isimlerin başındaki kişi olarak biliniyor.

Akdoğan, kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan sonra "3. isim" olarak da anılıyor.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra partide ona en yakın isimlerden biri olarak bilinmeye devam eden Akdoğan, Başbakan Yardımcısı olarak katıldığı kabinede, Çözüm Süreci'ni yöneten ekibin başına geçti.

Kitaplarının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunan Akdoğan, İngilizce biliyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, siyasi yaşamına 1998'de Necmettin Erbakan'ın yanında Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2001'de Fazilet Partisinin kapatılmasından sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı görevlerini birlikte yürüten Kurtulmuş, 25 Ekim 2008 tarihine kadar Saadet Partisinde siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Kurtulmuş, Saadet Partisinin 2 6 Ekim 2008'de yapılan kongresi sonucunda genel başkan oldu. 1 Kasım 2010'da Halkın Sesi Partisi'ni kuran ve genel başkan olan Kurtulmuş, 22 Eylül 2012 tarihinde AK Parti'ye katıldı.

4 Ekim 2012'de AK Parti Merkez Yürütme Kurulunda yapılan değişiklikle Kurtulmuş, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. 29 Ağustos 2014'te Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

İngilizce bilen Kurtulmuş, 1994'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu, 2004'te ise profesör unvanını aldı.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

62. Hükümette Kalkınma Bakanlığı yapan Yılmaz, Geçici Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Yılmaz, planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yılmaz, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sümer Halı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Yılmaz, Temmuz 2007'deki genel seçimlerde Bingöl'den milletvekili seçilerek Meclise girdi. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı oldu.

60. Hükümette Devlet Bakanlığı yapan Cevdet Yılmaz, 24. Dönem'de Bingöl'den tekrar milletvekili seçilerek, 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Yılmaz, 62. Hükümette de Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı.

Yılmaz'ın bakanlığı döneminde Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda "Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm" başlığıyla Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin eylem planları açıklandı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş:

MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda,  Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. İktisatçı ve iş adamı Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.

Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

PETKİM A.Ş. ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Türkeş, 23. Dönemde Ankara milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yapan Türkeş, 24. Dönemde de aynı göreve yeniden seçildi.

İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babası.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık:

AK Parti Kocaeli Milletvekili Işık, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Anayasa'nın 114. maddesi gereğince, kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde yaptığı kabine değişikliği ile 25 Aralık 2013'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine atanan Işık, Geçici Bakanlar Kurulu'nda da görevi değişmeyen isimler arasında yerini aldı.

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.

İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve Matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu.

22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli milletvekili seçildi.

2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.

ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor.

Işık, evli ve 4 çocuk babası.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Anayasa'nın 114. maddesi gereğince kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda yeniden bu göreve getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde yaptığı kabine değişikliğiyle 25 Aralık 2013'te Ekonomi Bakanı olarak görevlendirilen Zeybekci, Geçici Bakanlar Kurulu'nda da görevi değişmeyen bakanlar arasında yerini aldı.

Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümünde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekci, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu.

2004-2011 yıllarında AK Parti Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Zeybekci, 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı.

Zeybekci, 2009-2012 arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. 2011 genel seçimlerinde AK Parti Denizli milletvekili seçilen Zeybekci, TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevlerini üstlendi.

İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babası.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

AK Parti Samsun Milletvekili Kılıç, 61. ve 62. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yapan Kılıç, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda da yer aldı.

Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Herfordshire Üniversitesini bitiren Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü.

Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalışan Kılıç, 2003'ten itibaren AK Parti Genel Merkezi'nde danışmanlık, Başbakan Müşavirliği ve özel kalem müdür yardımcılığı yaptı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Samsun'dan milletvekili seçilen Kılıç, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyesi oldu.

Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babası.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şimşek, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Anayasa'nın 114. maddesi gereğince kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda yeniden Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

22 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimin ardından kurulan 60. Hükümet'te Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı olan ve 1 Mayıs 2009'da ilan edilen kabine değişikliği ile Maliye Bakanlığı görevine atanan Şimşek, Geçici Bakanlar Kurulu'nda da görevi değişmeyen isimler arasında yerini aldı.

Mehmet Şimşek, 1967 yılında Batman ili Gercüş ilçesinin Arıca (Kefre) köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman merkezde, liseyi ise Gercüş'de tamamlayan Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Ardından Türkiye, ABD ve İngiltere'de önemli finans kuruluşlarında çalışan Şimşek, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti Gaziantep 1. sıra milletvekili olarak seçildi.

İyi derecede İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:

İletişim profesörü olan Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anadolu Üniversitesinde ve İstanbul Bilgi Üniversitesinde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi.

Kanal 7 televizyonunda 360 derece isimli program, Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yapan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığında ve Başbakanlıkta danışman olarak çalıştı.

Avcı, Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken, 2011'de AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için söz konusu görevlerinden istifa etti ve 25 Ocak 2013'te 61. Hükümet'te Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı.

Avcı, İngilizce ve Almanca biliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitiren Eroğlu, doktorasını İTÜ'de tamamladı, Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı, 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu.

İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT A.Ş, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yapan Eroğlu, BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörü Eroğlu, 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili, 60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Batı Trakya Gümülcine'de doğdu.

Çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli'de geçiren Müezzinoğlu, 1970'te İstanbul'a geldi. İstanbul İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören ve bu okulda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sınıf arkadaşı olan Müezzinoğlu, 1982'de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Batı Trakya'ya döndü.

Müezzinoğlu, Yunanistan'da hekimlik yapma imkanı olmadığı için 1983'te Meriç Nehri'ni kaçak olarak geçip, Türkiye'ye iltica etti. Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığı için 1983-1986 yılları arasında Türkiye'de vatansız olarak ikamet eden Müezzinoğlu, 1986'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Vatandaşlığa müracaatı sırasında talep ettiği "Müezzinoğlu" soyadını aldı.

1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesinde İç Hastalıkları ihtisasını tamamlayan Müezzinoğlu, 1992'de Refah Partisi'nde aktif siyasete katıldı, AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında bulundu ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Müezzinoğlu, 2002-2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı, 2007 genel seçiminde İstanbul, 2011 genel seçiminde Edirne'den milletvekili seçildi, 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Seçim Hükümetindeki 11 Bakan Yeniden Milletvekili Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement