Seçim sandıklarında toplanan oyuncaklar çocukları sevindirecek - Son Dakika
Güncel

Seçim sandıklarında toplanan oyuncaklar çocukları sevindirecek

Kırıkkale'de bir ilkokulda başlatılan proje kapsamında seçim sandıklarında toplanan oyuncaklar durumu iyi olmayan öğrencilere hediye edilecek.

04.12.2019 13:32  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de bir ilkokulda başlatılan proje kapsamında seçim sandıklarında toplanan oyuncaklar durumu iyi olmayan öğrencilere hediye edilecek.

Hasan Ali Yücel İlkokulu Müdür Yardımcısı Alper Boyraz ve sınıf öğretmeni Füsun Özçelik Güney tarafından başlatılan "Oyuncağını Getir, Kardeşini Sevindir Projesi" kapsamında öğrencilerde paylaşma, yardımlaşma, empati kurma ve iş birliği duygularının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Öğrenciler ve öğretmenler evlerinde fazla veya kullanılmayan oyuncakları okulun girişine konulan iki seçim sandığında topluyor. Ay sonuna kadar toplanan oyuncaklar daha sonra okuldan başlayarak durumu iyi olmayan öğrencilere verilecek.

Müdür yardımcısı Alper Boyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, öğrencilerin empati kurma, paylaşma, yardımlaşma ve iş birliği duygularını geliştirmek olduğunu belirtti.

Yardıma önce kendi okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerden başlayacaklarını dile getiren Boyraz, Ardından il ve ülke genelindeki ihtiyacı olan öğrencilere topladığımız oyuncakları ulaştıracağız. Onları da bir nebze olsun sevindireceğiz." dedi.

Boyraz, projenin 25 Aralık'ta sona ereceğini belirterek, toplanan oyuncakları ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye paketleriyle göndereceklerini sözlerine ekledi.

Sınıf öğretmeni Füsun Özçelik Güney de "Müdür yardımcımızla dezavantajlı çocuklar için ne yapabiliriz diye düşündük. Hem kendi çocuklarımıza paylaşma ve yardımlaşmanın önemini anlatmak hem de diğer çocukları mutlu edebilmek adına böyle bir proje hazırladık. Öğrencilerimiz projeye çok istekli katıldı. Asıl amacımız, çocukların kalbine dokunabilmek, yüreklerinde yer edinebilmek." ifadelerini kullandı.

3. sınıf öğrencisi Zeynep Kaya ise topladıkları oyuncakları durumu iyi olmayan, oyuncağı olmayan arkadaşlarına hediye edeceklerini belirtti.

Seçim sandıklarında toplanan oyuncaklar çocukları sevindirecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seçim sandıklarında toplanan oyuncaklar çocukları sevindirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran Gerilimi Kalıcı Bir Çatışmaya Dönüşme Riski Taşıyor
    13:31 Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran Gerilimi Kalıcı Bir Çatışmaya Dönüşme Riski Taşıyor

    Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran arasındaki gerilimin son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunduğunu belirterek, hadiselerin yakından takip edildiğini bildirdi. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır.

  • Ordu'da organize suç örgütüne operasyon: 2 tutuklama
    13:31 Ordu'da organize suç örgütüne operasyon: 2 tutuklama

    Ordu'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, organize suç örgütü üyeliği ve 6136 SKM suçundan tutuklandı. Şüphelilere yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüpheliler, hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:29 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Büyükkılıç, Kazakbaev ve beraberindeki heyeti başkanlık giriş kapısında karşıladı. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi ve kardeşlik hukuku vurgulandı. Büyükkılıç, Kırgızistan'ın Kayseri'nin gelişimi için gösterdiği çabaları takdir etti. Kazakbaev ise Büyükkılıç'ın yerel seçimlerdeki başarısını kutladı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğini belirtti.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi
    13:29 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi. Taşer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yeniden seçilen Başkan Ataç'a 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

  • Didim'de Turizm Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı
    13:29 Didim'de Turizm Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı

    Didim'de Turizm Haftası, birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler arasında bisiklet ve motosiklet korteji, dans gösterileri ve su sporları yer aldı. Programın açılış konuşmalarında turizmin önemi vurgulandı.

  • Akhisar'a Yeni Taziye Evi Yapılıyor
    13:29 Akhisar'a Yeni Taziye Evi Yapılıyor

    Akhisar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak yeni taziye evinde çalışmalar hızla devam ediyor. Çevre düzenlemesinin ardından yeni taziye evi hizmete başlayacak.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.


Advertisement