Seçimin Ardından - Son Dakika
Politika

Seçimin Ardından

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Yol bitmedi, söz bitmedi, proje tükenmedi.

29.06.2018 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Yol bitmedi, söz bitmedi, proje tükenmedi. Bizim daha gidecek uzun bir yolumuz, söylenecek sözümüz ve yapacak işimiz var." dedi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası il ve ilçelerde teşekkür ziyaretlerine çıktıklarını söyledi.

24 Haziran'da bütün partilerin ittifak ettiğini, ancak buna rağmen milletin "AK Parti ile devam" dediğini dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üç parti açıktan ittifak etti. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi. Ama seçim sonuçları ortaya çıktığında dördüncü ortağın da HDP olduğunu görüyoruz. Mesela Ardahan'ın küçük olması hasebiyle bunu rahatlıkla görmek mümkün. Muharrem İnce'nin Ardahan'da CHP'den 4 bin fazla oy aldığını, Selahattin Demirtaş'ın da HDP'den 4 bin oy daha az aldığını gördüğümüzde HDP'nin de ittifakın dördüncü ortağı olduğu açıkça ortaya çıkıyor."

Atalay, milletin demokratik olgunlukla sandığa giderek oyunu kullandığını ifade ederek, bunun her türlü engellemeye ve kara propagandaya rağmen gerçekleştiğini anlattı.

Milletin tercihini istikrardan, kalkınmadan, gelişmeden, iyileşmeden, ilerlemeden yana kullandığını dile getiren Atalay, bu nedenle seçimin Türkiye ve İslam coğrafyası başta olmak üzere, dünya insanlığına hayırlar getireceğini umduğunu dile getirdi.

Yeni hükumet sistemi ile daha çok çalışılacağını anlatan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yol bitmedi, söz bitmedi, proje tükenmedi. Bizim daha gidecek uzun bir yolumuz, söylenecek sözümüz ve yapacak işimiz var. Biz bunu milletimizle paylaştığımızda '16 yıldır devam ediyorsunuz, yola devam' dedi bize. 16 yılda yaptığımızın belki bir kaç katını daha kısa sürede gerçekleştirme imkanı bulacağız. Yeni hükumet sistemi bunun için icat edildi, ihdas edildi, tesis edildi. İnşallah yarınlarımız bugüne ve düne göre daha güzel olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Seçimin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement