Seçmen Kütüğü Sorgulama Chp Sitesinde - Son Dakika
Güncel

Seçmen Kütüğü Sorgulama Chp Sitesinde

Chp Bilgi ve İletişim Teknolojileri Tarafından Geliştirilen Sistem Sayesinde Vatandaşlar Oylarını Nerede Kullanacağını Hemen Öğrenebiliyor.

30.03.2011 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya, CHP'nin resmi internet sitesi ''www.chp.org.tr'' üzerinden seçmen kütüğü ile ilgili tüm bilgilere ulaşılabileceğini bildirdi.

İlçe Başkanı Avukat Yamaç Kaya yazılı açıklamasında, uygulamanın Türkiye'de ilk defa CHP tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Seçim süreçlerine ve sonuçlarına güven duyulması ve olası hataların önlenebilmesi için seçim günü işlemleri kadar seçim öncesindeki askı işlemlerinin de hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Avukat Yamaç Kaya, şöyle devam etti:

''Daha önceki seçimlerde vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan yanlışlıklar, eksiklikler ve fazlalıkları muhtarlıklara asılan muhtarlık bölgesi askı listelerinin kontrol ederek bulmak kolay olmamaktadır. Bu nedenle CHP olarak tüm vatandaşlarımızın askı listelerini kolayca kontrol edebilecekleri bir uygulamayı başlatmış bulunuyoruz.

Vatandaşlarımız 'www.chp.org.tr/HaneSorgula.aspx' adresine girerek nerede oy kullanacaklarını, kayıtlı bulundukları hanede oy kullanacak diğer seçmen bilgilerini ve kayıtlı bulundukları adreste (bina/apartman vb.) oy kullanacak diğer seçmenlerin ad soyad bilgilerini görebileceklerdir.''

Hatalı olan bilgilere dönük itirazların 31 Mart 2011 tarihine kadar İlçe Seçim Kurullarına yapılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızı, Türkiye'de ilk defa Cumhuriyet Halk partisi tarafından gerçekleştirilen bu uygulamayı kullanmaya ve yakınlarına duyurmaya davet ediyoruz."

Kaya, hatalı olan bilgilere dönük itirazların 31 Mart 2011 tarihine kadar İlçe Seçim Kurullarına yapılması gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seçmen Kütüğü Sorgulama Chp Sitesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement