Seda Başay Yıldız'ı Kızıyla Tehdit Etmişlerdi! 5 Polise Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Seda Başay Yıldız'ı Kızıyla Tehdit Etmişlerdi! 5 Polise Soruşturma

Seda Başay Yıldız\'ı Kızıyla Tehdit Etmişlerdi! 5 Polise Soruşturma

BEŞ yıl süren NSU davasında kurbanlardan Enver Şimşek ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız, her zaman Federal Savcılığın iddialarının tersine 10 kişiyi öldüren neonazi terör örgütü NSU'nun sadece üç kişiden ibaret olamayacağını savundu.

16.12.2018 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEŞ yıl süren NSU davasında kurbanlardan Enver Şimşek ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız, her zaman Federal Savcılığın iddialarının tersine 10 kişiyi öldüren neonazi terör örgütü NSU'nun sadece üç kişiden ibaret olamayacağını savundu. NSU davası bu yılın temmuz ayında sona erdi. Yıldız, 2 Ağustos'ta bir tehdit mektubu aldı. NSU 2.0 imzalı faksta, "Pis dişi Türk domuzu. Sen Almanya'yla başa çıkamazsın. Eğer buradan canlı çıkabilirsen, bir an evvel çek git. Karşılığında kızını paramparça edeceğiz" diye yazıyordu. Mektupta ayrıca avukat Seda Başay Yıldız'ın 2 yaşındaki kızının ismi ve açık adresi de yer alıyordu.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Devreye, 'Devlet Güvenlik Polisleri' girdi. NSU 2.0 imzalı tehdit mektubu incelemeye alındı. Seda Başay Yıldız'ın adres bilgilerinin Frankfurt 1'inci Polis Karakolu'ndaki bir bilgisayardan araştırıldığı ortaya çıktı. Frankfurt polis karakolundaki 5 polisin, aralarında Hitler'in resimleri, neonazi semboller ve sloganlar ile yabancı düşmanı ırkçı haberler paylaştığı bir sohbet grubu kurduğu belirlendi. Polislerin evlerine baskın düzenlenerek bilgisayarlarına ve cep telefonlarına el konuldu. Dördü erkek biri kadın beş polis memuru hakkında halkı kışkırtma ve anayasaya aykırı semboller kullandıkları şüphesiyle resmen soruşturma açıldı.

'KORUMA VERMEDİLER'

Seda Başay Yıldız, mektubun ardından yaşadıklarını Hürriyet gazetesine anlattı: "Daha önce de tehdit mesajları alıyordum. Ama bu sefer hem açık adresim hem de kızımın adı yazılıydı. Polise gidip suç duyurusunda bulundum. Kendilerine, 'Kızımın adını ve açık adresimizi bilen biri belediyede çalışıyor olmalı. Yoksa bu bilgileri alamaz' dedim. Polis bir tehlike yok diye koruma vermedi. Kızım kreşe gidiyor. Ben 24 saat kızımı tek başıma koruyamam. Elbette çok korktum. Avukat Seda Başay Yıldız Tehdidin arkasında polislerin olması şüphesi beni daha da ürküttü. Suçlamaların doğru çıkması halinde polis teşkilatında ilk kez böyle bir neonazi yapılanma ortaya çıkmış olacak. NSU davasında örgütün üç kişiden ibaret olmadığını savunmamız bir kez daha doğruluk kazanacak."

'GEREKLİ DERS ALINMAMIŞ'

Yeşiller'li politikacı Özcan Mutlu olay üzerine bir açıklama yaparak, yetkililerden ses çıkmamasını eleştirdi: "Bu kabul edilir bir durum değil. Bu sessizlik insanların güvenlik güçlerine olan güveninin tamamen yok olmasına neden olacak. Demek ki güvenlik birimleri ve istihbarat kurumları halen ırkçılıkla mücadele konusunda gerekli dersi almamışlar."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Seda Başay Yıldız'ı Kızıyla Tehdit Etmişlerdi! 5 Polise Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor
    18:34 Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor

    Adana'da, Sinem Apartmanı'nın 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu müteahhit Ekrem Naci Sönmez ve tutuksuz Hüseyin Zati Yıldırım ile ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ve teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor
    18:33 Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

    Bolu'nun Mengen ilçesindeki eski çöp döküm alanındaki atıkların çaya karışması ve etrafa yayılması sonucu çevre kirliliği oluştu. Sel felaketi nedeniyle açığa çıkan atıklar, suyun yükseldiği zamanlarda kirlilik oluşturmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, atıkların kaldırılmasını talep ediyor.

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'
    18:31 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, Acar Ünlü'nün AKP ile yarıştığını ve diğer partilere verilen oyların AKP'ye gideceğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement