Sedanur Güzel'in katilleri hakkında karar çıktı - Son Dakika
Güncel

Sedanur Güzel'in katilleri hakkında karar çıktı

Kars'ta kaybolduktan yedi gün sonra cesedi bulunan dokuz yaşındaki Sedanur Güzel'in öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı. İki sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıl hapis, birine kişiye ise beraat kararı çıktı.

10.01.2020 12:27  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in (9) öldürülmesi ile ilgili davada tutuklu sanıklardan 2'sine ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıl hapis cezası verildi, 1'i beraat etti.

SANIKLAR SEGBİS İLE KATILDI

Köyde 16 Eylül 2018 tarihinde kaybolan Paslı Esin Çağdaş İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in, 7 gün sonra taşlarla örtülmüş halde cesedi bulundu. Sedanur'u alıkoyarak cinsel istismarda bulunup, öldürdükleri suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Yozgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar, Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet Uç, Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Sedanur'un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel ise Kağızman Ağır Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı.

CEZALAR BELLİ OLDU

Kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan Ertan Bozkurt ve Ahmet Bilen 'nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cinsel istismar' suçundan 30'ar yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 9'ar yıl hapis cezası verdi. Diğer sanık Himmet Uç'un ise beraatına ve tahliyesine karar verildi.

Sedanur Güzel'in katilleri hakkında karar çıktı

NE OLMUŞTU?

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül 2018 tarihinde kaybolan Paslı Esin Çağdaş İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in, 7 gün sonra taşlarla örtülmüş halde cesedi bulundu. Sedanur'u alıkoyarak cinsel istismarda bulunup, öldürdükleri suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı.

Sedanur Güzel\'in katilleri hakkında karar çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedanur Güzel'in katilleri hakkında karar çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement