Sedaş'a Bir Teşekkür İstanbul Okan Üniversitesinden  - Son Dakika
Güncel

Sedaş'a Bir Teşekkür İstanbul Okan Üniversitesinden

İstanbul Okan Üniversitesi Öğrencileri SEDAŞ'ın SCADA, Çağrı Merkezi ve Teknik Eğitim Merkezinde Önce Konuk Oldular, Ders Niteliğinde Bilgi Aldılar ve Sonra SEDAŞ'a Eğitime Verdiği Destek Nedeniyle Teşekkür Plaketi Verdiler.

17.05.2017 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEDAŞ'TA UYGULAMALI DERS

SEDAŞ'ın 40 Milyon TL yatırım yaptığı SCADA merkezini yerinde inceleyen, İstanbul Okan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri EEE458 (Electrical Distribution Systems) dersi kapsamında eğitimlerini SEDAŞ tesislerinde tamamladılar. Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç başkanlığındaki öğrenci grubu, SEDAŞ Şebeke Yönetimi Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan'dan SCADA projesinin ayrıntıları, sağladığı faydalar ile elde edilen ve kayıt altına alınan veriler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. SEDAŞ Çağrı Merkezi operasyon sorumlusu Neslihan Öztürk ve Çağrı Merkezi Takım lideri Merve Erdemir'den de çağrı merkezinin işleyişi ile ilgili bilgiler alan öğrencilere, çağrı karşılama yöntemleri temsili ve uygulamalı olarak gösterildi.

SEDAŞ'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile yakından ilgilenen SEDAŞ Şebeke İşletme Hazırlık Müdürü Selçuk Fasal, SEDAŞ Şebeke Sevk ve Kontrol Müdürü Mahmut Kamar, SEDAŞ Şebeke Yönetimi Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç başkanlığındaki öğrenci grubuna, SCADA projesiyle ilgili beğeni dolu sözleri ve tebrik mesajları nedeniyle SEDAŞ yönetimi adına teşekkür ettiler. SEDAŞ olarak Türkiye'nin en büyük SCADA projesini hayata geçirdiklerini belirten Özcan, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde bulunan dağıtım trafo istasyonlarının 2500 fider çıkışının uzaktan izlenebildiği, şebekedeki elektrik enerjisinde oluşan kesintileri kumanda merkezinden anında görebildikleri ve sahadaki ekipleri en hızlı şekilde ve en doğru arıza noktalarına yönlendirebildikleri, SCADA sisteminin kesinti sürelerinin azaltılmasına ve sistemden en doğru raporların alınabilmesine imkan sağladığı bilgisini de heyetle paylaştı. Ders niteliğinde bilgiler alan mühendis adayları kendilerine gösterilen yakın ilgi ve bilgi paylaşımı ve SEDAŞ'a eğitime verdiği destek nedeniyle, teşekkür ederken, Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç SEDAŞ'a teşekkür plaketi verdi. SEDAŞ adına plaketi SEDAŞ Şebeke Sevk ve Kontrol Müdürü Mahmut Kamar aldı.

"SEDAŞ'IN SEKTÖREL BAŞARISI"

İstanbul Okan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, SCADA komuta merkezinde gözlemde bulunurken, SEDAŞ'ın, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'deki yaklaşık 20 bin kilometrekarelik faaliyet alanında, 34 bin 500 Volt seviyesinde orta gerilim (OG) elektrik şebekesindeki enerji durumunu uzaktan izleyebildiğini gerektiğinde Gebze'de yer alan SCADA Kumanda merkezinden Bolu veya Sakarya gibi bir ildeki şebekeye uzaktan kumanda edilebildiğini, 4 il 45 ilçede SCADA kapsamındaki trafo merkezlerinde OG kesintilerinin anında görülerek ekiplere bildirildiğini ve alternatif hatların olduğu alanlarda uzaktan da besleme yapılabildiğini ve kısa sürede müdahale edilebildiğini de gördüler. Ziyaret sırasında SCADA Merkezi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç, SEDAŞ'ın SCADA Projesine yapılan yatırımları yerinde bulduğunu ve bilişim teknolojilerini kullanarak olumlu yansımalar elde edilmesinin sektörel başarı olduğunu belirterek SEDAŞ yöneticilerini tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sedaş'a Bir Teşekkür İstanbul Okan Üniversitesinden  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.

  • Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi
    19:09 Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi

    Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesiyle ilgili olarak tepki gösterdi. Ergen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerin izinsiz bir şekilde milyonlarla paylaşılmasının etik olmadığını belirtti.

  • Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak
    19:09 Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak

    Tesla'nın yeni ev enerji depolama sistemi Powerwall 3, önemli yeniliklerle birlikte geliyor. 11,5 KW gücünde sürekli bir güç çıkışına sahip olan cihaz, önceki modellere göre %130 daha fazla enerji sağlıyor. Ayrıca güneş panelleriyle tam entegre çalışabiliyor. Powerwall 3'ün fiyatı 9300 dolar olarak belirlenirken, invertersiz modelin daha uygun fiyatlı olacağı söyleniyor. Yeni nesil lityum demir fosfat pillere sahip olan cihaz, uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

  • Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi
    19:09 Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi

    Baykar, geliştirdiği yapay zekalı Kemankeş 2 mini akıllı seyir füzesi ile dikkat çekiyor. Füze, geniş görev menzili ve yüksek sürati sayesinde düşman hattı gerisindeki hedefleri imha edebiliyor. Yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ve oto pilot sistemi ile zorlu hava koşullarında dahi tam isabetle hedefleri vurabiliyor. Ayrıca anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor.

  • Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu
    19:09 Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu

    Continental, yeni nesil Conti Eco Gen 5 lastik serisini tanıttı. Bu lastikler düşük yuvarlanma direnci ve yüksek kilometre performansını birleştirerek şehirlerarası ve uzun mesafe yük taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir ilerleme sunuyor. Geliştirilmiş kauçuk bileşimleri ve tasarım yenilikleri sayesinde yakıt tüketimini azaltarak filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, AB regülasyonlarına uyum sağlamayı da mümkün kılıyor.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.

  • Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı
    19:08 Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında çıkan kavgada, bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı
    19:06 Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

  • 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi
    19:04 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi

    Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir'de yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, 2024 senesinin Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler için çok sıkıntılı olacağını belirtti. Çelikoğlu, yetersiz yağışlar nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu ve bu durumun tüketiciye de fiyat anlamında sıkıntı yaratacağını ifade etti.


Advertisement