Sedat Peker'in "Tehdit" Davasının Görülmesine Devam Edildi - Son Dakika
3. Sayfa

Sedat Peker'in "Tehdit" Davasının Görülmesine Devam Edildi

Sedat Peker'in "tehdit" davasının görülmesine devam edildi Sedat Peker ve avukatı duruşmaya katılmadıİSTANBUL - Sedat Peker'in kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis...

09.06.2017 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sedat Peker'in "tehdit" davasının görülmesine devam edildi

Sedat Peker ve avukatı duruşmaya katılmadı

İSTANBUL - Sedat Peker'in kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Sedat Peker ve avukatı duruşmaya katılmadı.

Sedat Peker'in kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul Anadolu 20'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Sedat Peker ile avukatı mazeret bildirerek katılmazken, müşteki 13 akademisyen ve avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada, müşteki akademisyenler önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirtti.

Söz alan müşteki avukatı Oya Meriç Eyüpoğlu, sanığın iki celsedir duruşmaya gelmediğini ve mazeretlerinin geçerli bir belgeye dayanmadığını belirterek, "İlk mazeretinde cenazeye katılacağını belirtmiştir. İkinci mazerette de geçerli bir sebep sunulmamıştır. Sağlık sorunları ileri sürülmesine rağmen tıbbi bir belge eklenmemiştir. Kendisi sürekli yayın organlarında görülmektedir. Sağlık sorunları olduğu yönündeki beyanları kabul etmiyoruz. Sanık için zorla getirilme kararı ya da yakalama emri düzenlenmesini istiyoruz. Sanığın müştekiler ve vekiller huzurunda dinlenmesi daha faydalı olacaktır. Kendisine doğrudan soru sormak istiyoruz. Biz bunu talep ediyoruz" dedi.

Bunun üzerine söz alan diğer müşteki avukatları, sanık hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık avukatının mazeretinin son kez kabulüne, müvekkili Sedat Peker'i bir sonraki celse hazır etmesinin istenmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

"Sedat Peker'in teşrifini bekliyoruz"

Duruşma sonrası adliye koridorunda açıklama yapan müşteki avukatı Oya Meriç Eyüpoğlu, "Bu celse de sağlık sorunundan söz ediyor ama herhangi bir sağlık raporu yok. Belgelenmemiş mazeretlerle iki celsedir gelip gidiyoruz, Sedat Peker'in teşrifini bekliyoruz. Mahkemeden de bu bilgileri paylaşarak bu gelişigüzel tutuma, hem bizlerin hem mahkemenin zamanını alan tutuma göz yummasını, bu konuda herhangi bir kayırma yaşanmamasını ve bu gerekçesiz mazeretlerin kabul edilmemesini, derhal yakalama kararı çıkarılmasını istedik. Bizim bu taleplerimiz sonrasında son kez ihtar yapmak üzere kendisinin hazır olması için bir ara karar oluşturuldu. Bu karara göre bir sonraki celse gelmesi gerekecek. Kendisinin bir kısım medya organından yaptığı tehditleri nasıl açıklayacağını duymak istiyoruz. Mahkeme huzurundaki ifadesini vermesi için bekliyoruz. Bu konudaki kaygımız, kendi belirleyeceği biz zamanda gelip ifade vermesi olacak. Umarım ki öyle olmasın. Diğer insanlar nasıl yargılanıyorsa o yargılama usulleri içinde bir yargılama olsun Sedat Peker içinde. İsteğimiz ve talebimiz bu" diye konuştu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, çok sayıda akademisyenin "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" adlı bir bildiri yayınladıkları belirtilirken, Sedat Peker'in kendine ait internet sitesinde yayınladığı yazıda söz konusu bildiriyi eleştirerek imzacı akademisyenleri tehdit ettiği anlatılmıştı. İddianamede, Peker'in "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Sedat Peker\'in "Tehdit" Davasının Görülmesine Devam Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Sedat Peker'in 'Tehdit' Davasının Görülmesine Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement