Sedat Peker'in villasına yapılan baskında "Branda" detayı dikkatlerden kaçmadı - Son Dakika
Güncel

Sedat Peker'in villasına yapılan baskında "Branda" detayı dikkatlerden kaçmadı

Kuzey Makedonya polisi tarafından sınır dışı edilip Kosova'ya sığınan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in Türkiye'de bulunan adamlarına eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Peker'in kale gibi korunan villasında yapılan aramada ise çevrede bulunan evlerin bahçeyi görmesini engellemek için duvarın üzerine branda çekilmiş olması dikkatlerde kaçmadı.

10.04.2021 11:22  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Makedonya polisi tarafından sınır dışı edilip Kosova'ya sığınan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in Türkiye'de bulunan adamlarına yedi ilde dün eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

YANDAKİ APARTMANLA ARASINA BRANDA ÇEKTİRMİŞ

Sedat Peker'in villasına yapılan baskında havadan çekilen görüntülerde bir detay dikkatlerden kaçmadı. Kale gibi korunan villanın hemen yanında bulunan apartmanla arasına branda gerilmiş durumda. Villanın civarında bulunan evlerin çeşitli engelleme yöntemleriyle bahçeyi görmesi engellenmiş.

Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı

KOSOVA VE KUZEY MAKEDONYA ARASINDA MEKİK DOKUDU

Milliyet'te yer alan habere göre; Peker'in avukatının eşliğinde gerçekleşen arama çalışmalarında adresinde bulunamayan ve yaklaşık 1,5 yıl önce eğitimi ve geleceği için yurt dışında yaşamaya karar verdiğini açıklayarak Karadağ'a gittiği bilinen Peker'in buradan Kuzey Makedonya'ya geçtiği, Kuzey Makedonya polisince 18 Ocak 2021'de sınır dışı edilmesi üzerine sığındığı Kosava'da Ademovski ismiyle sahte pasaportla tekrar Kuzey Makedonya'ya giriş yapıp kalmaya devam ettiği ancak bu durumu da tespit eden Kuzey Makedonya polisinin Peker ve adamlarına ikinci operasyonu düzenlediği ve Peker'in bu kez Karadağ'a kaçtığı ulusal ve uluslararası medyada yer almıştı.

İSTANBUL'A GETİRİLECEK

Bu bilgiler üzerine Kosova polisiyle irtibata geçen İstanbul polisinin Peker'i İstanbul'a getirme ve firari 10 adamını yakalama çalışmalarını devam ettiriyor.

KELEBEK OPERASYONU'NDA TUTUKLANDI

2004 yılında "Kelebek Operasyonu" kapsamında tutuklanan Peker hakkında çeşitli suçlardan 21 yıldan 62 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sedat Peker, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "Evrakta sahtecilik" gibi çeşitli suçlardan toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Davanın gerekçeli kararında, Peker'e "Reis" olarak hitap edildiği, mutlak liderliği ve hiyerarşisi bulunduğu vurgulandı.

10 YIL SONRA TAHLİYE OLDU

Peker, Kelebek Operasyonu davası kapsamında cezaevindeyken Ergenekon davasında da sanık oldu. Ergenekon davasında da 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Peker, 2014 tarihinde Özel Yetkili Mahkemeler'in kapatılması ve uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla indirilmesinin ardından aldığı ceza miktarı dikkate alınarak 10 yıl sonra tahliye edildi "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi yayımlayan 'Barış Akademisyenleri'ni kişisel internet sitesinde 13 Ocak 2016 tarihinde yazdığı yazıda "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız" sözleriyle tehdit ettiği iddiasıyla hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Peker, İstanbul Anadolu Adliyesi 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak beraat etti.

SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Peker hakkında 2017 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Üsküdar'da düzenlenen şehitleri anma programında yaptığı konuşmada nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Suç işlemeye alenen tahrik etmek" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Peker, üzerine atılı eylemin suç oluşturmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi. Ataşehir'de 2019 yılında bir açılış sırasında yaptığı konuşmada halka silahlanma çağrısı yaptığı iddia edilen Peker hakkında "Suç işlemeye tahrik" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından soruşturma başlatıldı. Ancak Peker hakkında takipsizlik kararı verildi. Peker iddialara göre yılbaşında Karadağ'dan Makedonya'ya geçti. Peker'in bu ülkede gizlenmek için sahte pasaport edinmeye çalıştığı da öne sürüldü.

İşte Sedat Peker'in villasına yapılan baskından kareler;

Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı
Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı
Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı
Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı
Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı
Sedat Peker\'in villasına yapılan baskında "Branda" detayı dikkatlerden kaçmadı

Son Dakika Güncel Sedat Peker'in villasına yapılan baskında 'Branda' detayı dikkatlerden kaçmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • Las palmas : Sedat Peker laikçi modern bir iş adamıdır. Onun vergileri ile imam ve memurlar maaş almaktadır insafsız yorum yapmayın. Yerlerde sürünen köhne hukuk sistemimizin çözemediği kaç anlaşmazlığı kaç kavgayı kaç davayı sulh ile çözüme kavuşturmuştır. Çakıcı çözüm üretince bravo büyük Türk deyip Peker çözüm üretince tu kaka yapmayın. Bir gün size de lazım olur sedat abi 17 66 Yanıtla
  • Vatandaş : Ben Sedat abinin Türkiye ye hainlik yapacağına inanmıyorum bence adamın üzerine yıkmaya çalışıyorlar bence iyice araştırmalı ben sıradan bir vatandaş ım yalaka falan değilim sadece bence dedikleri gibi birisi değil. 23 48 Yanıtla
  • Başbuğ : Adamın hakkında atıp tutuyorsunuz sadece milliyetçi lığın adını biliyorsunuz açılımını değil bayırbucak Türk kardeşlerimize ve diğer ülkelerdeki soydaş larımıza yaptığı desteği görmezden geliyorsunuz. 20 50 Yanıtla
  • XxxxX: Ne kadar çeteci insan varsa hepsinin eli ayağı kırılıp ibretlik olarak tek hücreli odalarda yasatilmali kimsenin evladını ne kandirirlar nede pisliğe bulastirirlar hepsinin Allah belasını versin cehennem ateşleri bol olsun inşallah Amin... 63 4 Yanıtla
  • ................: GÜZELİM MEMLEKETİM BU MAFYA AŞİRET TERİKAT CEMAAT KISGACINDAN NE ZAMAN KURTULACAK OY UĞRUNA HALEN BUNLARA GÖZ KIRPILIYOR YAZIKLAR OLSUN ŞU CENNET VATAN BUNLARI HAK ETMİYOR 49 7 Yanıtla
  • İlhanlı: Bunlarda lazım her ülkede derin güçler vardır Avrupa özentili pislik defol bu diyardan 12 28
  • ...........: Hadi lennnn ordan.Fakire fukaraya çök parasına rızkına el koy sonrada bayırbucak Türklerine yardımmış geç bunları geçççç. 26 1
  • Deno erturk : Haram parayla demi 18 2
  • Emekli: Sedat nerede iş yeri var kaç kişi çalışıyor olmuyan fabrikasında he doğru iş adamı çek senet mafyaligi yaparak iş adamı olarak görüyorsan demekkı sende bu işlerden nemalaniyorsun demektir NOKTA 17 2
  • X: Avrupa özentili olanlar Avrupa şu anda 13 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası
    14:33 Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası

    Gaziosmanpaşa'da yaşanan trafik kavgasına karışan minibüs şoförü ve otomobil sürücüsüne toplam 7 bin 129 lira idari para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve olayın 17 Mart'ta Cebeci Caddesi'nde gerçekleştiğini tespit etti. Minibüs şoförüne 6 bin 439 lira ceza uygulanırken, otomobil sürücüsüne ise 690 lira ceza yazıldı.

  • Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

    Xiaomi Mix Flip, katlanabilir telefon pazarında yerini alacak. İçe doğru katlanabilen yapıya sahip olan telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve Adreno 750 grafik birimiyle güçlendirilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen telefonun fiyatı da uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Bu versiyonun, daha düşük seviyede özelliklere sahip olması bekleniyor.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.

  • Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı
    14:29 Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere elleriyle sahur sofrası hazırladı. Üniversiteli gençler, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

  • Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor
    14:27 Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor

    Çorum Belediyesi, Meydan Sosyal Tesisinde kurulan Gri Su Tekrar Kullanım Modülü ile su tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Lavabo ve banyoda kullanılan atık su, filtre ve mor ışık teknolojisiyle tuvalet temizliğinde kullanılmak üzere arıtılıyor. Deneme sürecinin başarılı olması halinde, 8 sosyal tesise daha bu sistem uygulanacak. Gri su teknolojisiyle su tasarrufu sağlanmasının yanı sıra, AR-GE çalışmalarıyla farklı alanlarda da bu teknolojinin kullanılması planlanıyor.

  • AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi
    14:25 AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi

    AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirerek, reklam panoları ve duvar giydirmeleri için yapılan harcamaların kaynağını sorguladı. Aydın, Ataç'a malvarlığını açıklamasını talep etti ve belediye bütçesinin şeffaflıkla kullanılmasını istedi.


Advertisement